DIY: MAGAZINE BRACELET - LoisLorinde.nl
12796
post-template-default,single,single-post,postid-12796,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: MAGAZINE BRACELET

magazine11

Het is weer Friday DIYday! Op de basisschool had ik al eens papierkralen gemaakt, maar dat vond ik toen natuurlijk veel te kinderachtig. Nu zag ik op Pinterest weer een plaatje voorbij komen, en het zag er toch wel erg leuk uit. Dus ik maakte deze vrolijke magazine bracelet! Lees verder en ik laat je zien hoe. :)

magazine2

Wat heb je nodig?
– Een tijdschrift
– Satéprikkertjes
– Nagellak topcoat
– Lijm
– Schaar
– Elastiekdraad

magazine3

Uit het tijdschrift ga je stroken knippen die uitlopen in een punt. Hoe breder je strook begint, hoe breder je kraal wordt. Misschien heb jij ook wel papieren kralen gemaakt op de basisschool. Alleen toen vond ik er niks aan, ik dacht ‘grote mensen hebben geen papierenkralen’. En ja, je wilt natuurlijk niet kinderachtig zijn, haha.

magazine4

Lijm een streep in het midden van de strook, zo krijg je een stevige kraal. Nu ga je de strook rollen om het satéprikkertje. Het begin gaat niet altijd even soepeltjes, maar zodra je het onder de knie hebt gaat het steeds sneller.

magazine5

Zo komt het er uit te zien. Nu is het tijd voor een laagje topcoat! Dit maakt ze een stuk steviger, glanzender en zelfs wat meer waterbestendig.

magazine6

magazine7

Zodra de kralen droog zijn kunnen we aan de slag met de armband. Gebruik het elastiekdraad om ze kruislings te rijgen zoals op de bovenstaande foto. Let op dat je wel genoeg draad afknipt, want op deze manier heb je een heel lang stuk nodig.

magazine8

magazine9

Ga door met rijgen tot je een hele armband hebt. Knoop de uiteinden vast en knip het overige elastiekdraad eraf. Je kan natuurlijk ook gewoon draad gebruiken en de uiteinden voorzien van een slotje, maar elastiek leek mij wel zo makkelijk.

magazine10

Dit zijn kleine kraaltjes van krant die ik al eerder maakte, ook heel leuk!

magazine1

magazine11

Dit is uiteindelijk de armband geworden, ik vind het er zo vrolijk en arty uit zien! Leuk ook door alle kleurtjes van het tijdschrift die je er in ziet. Je kan de kralen zo dun, lang, dik, kort en kleurrijk maken als je zelf wilt. Verf ze of geef ze glitters met een mooie topcoat, alles kan! Vergeet me niet te laten weten als je ook papierkralen hebt gemaakt! Plaats een comment of link mij aan je foto op Twitter of Instagram met @LoisLorinde. Vind ik leuk! :)

Heb jij al wel eens papierkralen gemaakt?

Liefs,
Lois Lorinde

27 Reactie's
 • Marloes
  Geplaatst op 08:49h, 10 januari Beantwoorden

  Wat grappig! Leuk gedaan!

 • Mirjam - Jewelyz
  Geplaatst op 09:00h, 10 januari Beantwoorden

  Heel erg leuk gedaan! Ik weet dat ik vroeger (echt zeker 15-18 jaar geleden hoor) een apparaatje had waarmee je deze ‘kralen’ kon maken, echt was helemaal te gek ;) Je deed dan het uiteinde van het stukje tijdschrift erin en dan rolde je hem helemaal netjes op, en steeds lijm ertussen. Was priegelen maar uiteindelijk een armband vol papieren kralen ;)

 • Manon
  Geplaatst op 09:05h, 10 januari Beantwoorden

  Wat leuk gedaan zeg! Creatief :D

 • Marlies
  Geplaatst op 09:07h, 10 januari Beantwoorden

  Niet iets wat ik zelf snel zou dragen: niet helemaal mijn stijl denk ik, maar het ziet er wel tof uit! Vooral die kleintjes van kranten vind ik heel mooi gelukt, iets minder druk dan die van de tijdschriften :)

 • Sophie
  Geplaatst op 09:25h, 10 januari Beantwoorden

  Wat ben jij toch poepcreatief, wauw! Elke DIY vind ik weer zo ontzettend leuk, hihi, zo ook deze!

 • Shani
  Geplaatst op 09:34h, 10 januari Beantwoorden

  Dit is echt uniek en zo creatief! Ziet er leuk uit!

 • Tineke
  Geplaatst op 10:24h, 10 januari Beantwoorden

  Heel erg creatief maar wel een beetje zonde van de fashionista :)
  Liefs

 • Judith
  Geplaatst op 10:50h, 10 januari Beantwoorden

  Hoe cool! XO

 • Eline
  Geplaatst op 11:41h, 10 januari Beantwoorden

  Zo leuk gedaan, je DIY’s zijn echt te gek!

 • Kimberly
  Geplaatst op 11:41h, 10 januari Beantwoorden

  Dit ziet er zooo leuk en creatief uit! :D Echt tof gedaan!

 • vintagirie
  Geplaatst op 16:03h, 10 januari Beantwoorden

  Wat leuk! ik vind die kleine kraaltjes ook echt super leuk!

 • Fleur
  Geplaatst op 16:06h, 10 januari Beantwoorden

  Wat super leuk bedacht en wat creatief zeg!
  Het resultaat mag er (ondanks dat het papier is) best wezen!

 • Tess Evea
  Geplaatst op 16:09h, 10 januari Beantwoorden

  Je bent ook zo’n heerlijk creatief persoon, wat super tof gedaan. Het resultaat is erg leuk!

 • Kelly
  Geplaatst op 17:22h, 10 januari Beantwoorden

  Wat grappig! Dit deed ik vroeger altijd, erg leuk. :)

 • Marita Bijma
  Geplaatst op 17:25h, 10 januari Beantwoorden

  Ha! Eindelijk een leuke manier om al mijn uitgelezen tijdschriften her te gebruiken. Super leuk gedaan! ♡♥

 • Bianca
  Geplaatst op 18:17h, 10 januari Beantwoorden

  Wat een grappig idee! Leuk!

 • Lyana
  Geplaatst op 19:06h, 10 januari Beantwoorden

  Zooo leuk gedaan, ik zou er echt niet opkomen! Moet ik ook eens proberen :D

 • DQ
  Geplaatst op 20:52h, 10 januari Beantwoorden

  Creatief idee! X

 • Wendy
  Geplaatst op 22:47h, 10 januari Beantwoorden

  Ik had vroeger als kleine meisje een sieraden studio en dan maakte ik de ‘kralen’ op precies dezelfde manier. Hahaha, wat leuk om die techniek terug te zien.

 • Bertine
  Geplaatst op 23:25h, 10 januari Beantwoorden

  ziet er leuk uit, tof idee! al zou ik het zelf niet gauw dragen..

 • Teun Tielen
  Geplaatst op 09:57h, 11 januari Beantwoorden

  Leuke diy! Ik wil die met de kranten misschien gaan maken. Maar mijn elastiek is op, weet jij waar je die kunt kopen? (:

  • LoisLorinde
   Geplaatst op 10:03h, 11 januari Beantwoorden

   Ik weet even niet meer waar ik dit doorzichte draad vandaan heb, maar je hebt ook veel mooie elastiekdraad op prettypretty.nl :)

 • Dagmar
  Geplaatst op 11:22h, 11 januari Beantwoorden

  Wohoooo wat een mooie armband! Echt een topper, super mooi gedaan!

 • Kimberly
  Geplaatst op 11:33h, 11 januari Beantwoorden

  Leuk! Misschien mAak ik hem zelf ook wel!

 • Angela / Bouncing Brunette
  Geplaatst op 16:30h, 11 januari Beantwoorden

  Wat een super leuk idee! Heel appart!

  x Angela

 • Pingback:PICTURE MY LIFE #39 | LoisLorinde
  Geplaatst op 09:16h, 13 januari Beantwoorden

  […] voorbij komen, en het zag er toch wel erg leuk uit. Dus ik maakte deze vrolijke magazine bracelet! Klik hier en ik laat je zien hoe. […]

Geef een reactie