DIY: KIMONO OUT OF SCARF - LoisLorinde.nl
14654
post-template-default,single,single-post,postid-14654,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: KIMONO OUT OF SCARF

kimono

Het is weer Friday DIYday! Een tijdje terug zag ik dit filmpje van een DIY kimono gemaakt van een sjaal. Wauw, wat een tof idee! Ik twijfelde of ik dit zou plaatsen omdat het niet mijn idee is, maar ik wilde het resultaat graag met jullie delen! En natuurlijk vertel ik ook hoe ik te werk ben gegaan. Benieuwd? Lees dan snel verder! :)

kimono3

Wat heb je nodig?
– Grote sjaal
– Textiellijm of naald en draad
– Schaar

kimono4

Eigenlijk is het heel simpel, maar ik heb het hier voor de duidelijkheid nog even erbij getekend. We gaan de zijkanten aan elkaar vast maken, maar we laten een stuk open voor de armen. En daarna knippen we de voorkant open.

kimono5

kimono6

De eerste stap is het dubbel vouwen van je sjaal, met de lelijke kant (als je die hebt) naar buiten. Bij deze sjaal vond ik het wel zo makkelijk om te lijmen, het is een dikke stof dus je ziet het er niet doorheen. Ik plakte beide zijkanten vast en liet het aan de bovenkant open voor mijn armen. Je kan je armen beter te veel dan te weinig ruimte geven.

kimono7

kimono8

kimono9

Daarna knip je in het midden aan de voorkant tot de vouw van de sjaal. Dat wordt de opening van je kimono. Om rafelen te voorkomen is het wel zo mooi om dit geknipte stuk af te werken. Dit randje zie je natuurlijk niet als je hem aan hebt, want nu zit hij nog binnenstebuiten.

kimono10

Omdat ik mijn eerste kimono net wat te klein vond deed ik het nog een keer met een grote dunnere sjaal die ik er speciaal voor gekocht had. Deze was te dun om te lijmen dus ik heb alles moeten naaien. Wat een werk, maar het was het helemaal waard!

kimono2

Mijn eerste kimono vind ik erg leuk, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de tweede. En een riempje in de taille maakt de outfit helemaal af, I love it! Ik ben ook heel benieuwd naar jullie kimono’s! Het is natuurlijk niet een echte kimono-kimono, maar jullie begrijpen wat ik bedoel. Link mij aan je foto op Twitter of Instagram met @LoisLorinde. Vind ik leuk! :D

Draag jij kimono’s?

Liefs,
Lois Lorinde

23 Reactie's
 • Tineke
  Geplaatst op 06:55h, 14 maart Beantwoorden

  Ziet er heel erg leuk uit! Die tweede vind ik ook stiekem iets leuker!
  Liefs

 • Tessa
  Geplaatst op 07:04h, 14 maart Beantwoorden

  Super leuk gedaan! Ik ga het ook een keertje proberen :))

 • Eline
  Geplaatst op 07:07h, 14 maart Beantwoorden

  De tweede is qua print ook helemaal tof! Echt leuk gedaan!!

 • Svenja
  Geplaatst op 07:20h, 14 maart Beantwoorden

  Wat grappig. Ik vind de tweede kimono je trouwens fantastisch staan, mooie sprankelende en heldere kleuren!

 • dionne
  Geplaatst op 07:34h, 14 maart Beantwoorden

  Super leuk gedaan weer! Heel creatief, tof!

 • Sara - Window On My Wardrobe
  Geplaatst op 07:40h, 14 maart Beantwoorden

  Oh wauw, dat ziet er super uit! Heel leuk gedaan!

  X Sara

 • Jana
  Geplaatst op 07:51h, 14 maart Beantwoorden

  Die tweede is zo leuk :) x

 • Sophie
  Geplaatst op 08:02h, 14 maart Beantwoorden

  De tweede staat je echt prachtig! Hele leuke DIY.

 • Anniek
  Geplaatst op 08:06h, 14 maart Beantwoorden

  Wat gaaf, het staat je echt heel erg leuk, en ook zo makkelijk! Dit ga ik zelf misschien ook wel eens proberen! Ik zag gisteren nog een hele leuke kimono bij de Only voor 30 euro, maar miss dat ik dit eerst ga proberen ;)

 • Manon
  Geplaatst op 08:09h, 14 maart Beantwoorden

  Cool zeg! Heel erg leuk :)

 • Sophie
  Geplaatst op 09:12h, 14 maart Beantwoorden

  Wauw, die tweede; die print! Aah, ik vind deze DIY echt suuuuperleuk Lois!

 • Dagmar
  Geplaatst op 10:57h, 14 maart Beantwoorden

  Woow wat een geweldig idee en mooi eindresultaat! Staat je super Xx

 • Anita
  Geplaatst op 12:18h, 14 maart Beantwoorden

  Wat een leuk idee! Staat je ook erg leuk.

 • Roos
  Geplaatst op 15:05h, 14 maart Beantwoorden

  Ik zou het zelf niet heel snel dragen, maar het is wel een erg leuk idee. En het staat jou ook erg leuk!

 • Kimberly
  Geplaatst op 15:42h, 14 maart Beantwoorden

  Die tweede vind ik zo ontzettend gaaf zeg! Ik wil dat ook een keer proberen te maken haha

 • Petra
  Geplaatst op 16:50h, 14 maart Beantwoorden

  gezellige kleurtjes…

 • Angela
  Geplaatst op 17:35h, 14 maart Beantwoorden

  Ik vind de tweede ook leuker! Wat een goed idee!

 • Alexandra
  Geplaatst op 20:18h, 14 maart Beantwoorden

  Echt heel leuk gedaan! :)

 • Roxanne
  Geplaatst op 22:32h, 14 maart Beantwoorden

  Wat een super goed idee dit! Kan ik misschien nog wat doen met de stapels sjaals die in de kast liggen te wachten totdat ze een keer gedragen worden

 • Malou
  Geplaatst op 10:34h, 15 maart Beantwoorden

  Echt heel leuk gedaan, wat ben jij creatief zeg!

 • Pingback:PICTURE MY LIFE #48 – LENTEKRIEBELS & KRÜLLER MÖLLER | LoisLorinde
  Geplaatst op 09:20h, 18 maart Beantwoorden

  […] die ik maakte vond ik het mooist, ik ben zo blij met mijn zelfgemaakte kimono! Gisteren kwam het resultaat online tijdens Friday DIYday en vertelde ik hoe ik te werk ben […]

 • Rowan - Rebellious yet Romantic
  Geplaatst op 23:19h, 19 maart Beantwoorden

  Aah, superleuk idee! Wel een klus om dat met de hand te naaien ja, maar het is zeker erg leuk geworden. :) Toffe foto’s ook! xx

 • Anouk
  Geplaatst op 15:21h, 27 maart Beantwoorden

  Mooi, vooral de tweede vind ik prachtig.
  Ik ben eigenlijk ook wel erg benieuwd naar de achterkant?

Geef een reactie