DIY: KANGOEROE KLEIBAKJE - LoisLorinde.nl
29861
post-template-default,single,single-post,postid-29861,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: KANGOEROE KLEIBAKJE

Op de basisschool maakte ik een kangoeroe van klei. Met zo’n grote buidel dat het functioneert als bakje. Nu, iets meer dan 15 jaar later, heb ik het kangoeroe kleibakje opnieuw gemaakt.

Links 2003 – Rechts 2019

Ik gok dat ik een jaar of 8 was. Ik was lid van een knutselclub en we gingen een dag met klei werken. Ik weet nog dat ik graag een dier wilde maken en ook iets functioneels. Al snel kwam ik op het idee van een kangoeroe kleibakje. Het is heel grappig om dit later terug te zien. De buidel was expres extreem buiten proportie om te kunnen functioneren als bakje. Maar verder dacht ik op dat moment écht een realistische/natuurgetrouwe kangoeroe te hebben gemaakt. Bijzonder hoe je perceptie verandert.

Met simpele modelklei heb ik een tweede kangoeroe geboetseerd. Zoveel mogelijk uit één stuk klei, omdat het dan het stevigst wordt. Nadat de klei goed uitgehard was, heb ik de kangoeroe een blauwe kleur gegeven zoals ik het als kind bedoeld had. En met goude vlekken op dezelfde plekken. Niet wetende als kind dat dat niet samen gaat met de natuurgetrouwe kangoeroe, maar dat terzijde, hahaha. En nu ik mijn herleefde creatie zie, doet het mij ook wel een beetje denken aan Snorlax. Mijn favoriete Pokémon. Ook al was dat niet mij intentie, haha.

De foto’s van het proces ben ik helaas kwijt. Dus vandaar deze -een beetje- eentonige fotoserie. Ik vond het toch heel leuk om dit verhaal en resultaat te delen.

Heb jij wel eens een oude creatie opnieuw gemaakt?
En wist je trouwens dat het kangOEroe is en niet kangAroe? :o

liefsloisje

Geen reactie's

Geef een reactie