DIY: IKEA JOGGERS - LoisLorinde.nl
30925
post-template-default,single,single-post,postid-30925,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: IKEA JOGGERS

In 2017 zag ik een video van The Sorry Girls met een zelfgemaakte IKEA joggers. Nu, twee jaar later, heb ik het eindelijk zelf uitgevoerd!

Benodigdheden
⇢ IKEA tas
⇢ Basic joggingbroek
⇢ Schaar
⇢ Textiellijm
⇢ Papier/karton
⇢ Aansteker

Stappen
1. Knip de handvaten van de IKEA tas. Dit is met mijn lengte (ik ben 1 meter 70) en korte benen net genoeg.
2. Ga snel met een aansteker langs de randen om deze ‘dicht te schroeien’ om rafelen te voorkomen. Doe het voorzichtig en snel zodat het niet gaat branden.
3. Doe stukken papier/karton in de joggingbroek zodat de lijm niet kan doorlekken. Anders lijm je per ongeluk de broekspijpen dicht, haha.
4. Leg één broekspijp plat op tafel met de IKEA handvaten op de plek waar je ze wilt hebben. (Waarschijnlijk in een rechte lijn langs de buitenkant van je been).
5. Lijm stukje voor stukje het IKEA handvat op de broek terwijl je de stof glad en recht houdt.
6. Herhaal dit bij de andere broekspijp en je IKEA jogginsbroek is klaar!

En dit is een foto waarop ik de joggingsbroek draag. Ik vind het super grappig en het ziet er leuk uit. Het roept ook positieve en verbaasde reacties op bij mensen; “Huh, verkoopt IKEA ook kleding?!”

Voor nog meer stevigheid zou je het ook vast kunnen naaien. Maar volgens mij is de stof te dik voor een gemiddelde naaimachine.

Zou jij de IKEA joggings dragen?

liefsloisje

 

2 Reactie's
 • Kelly
  Geplaatst op 15:37h, 25 oktober Beantwoorden

  Haha zo grappig! Ik zie mijzelf er niet gauw mee lopen, maar dit is wel echt zo’n fashion piece waar ik veel mensen wél in zie lopen. :) Heel leuk gedaan!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:40h, 29 oktober Beantwoorden

   Haha, dank je wel!!

Geef een reactie