DIY: HOLO ORNAMENTS - LoisLorinde.nl
31455
post-template-default,single,single-post,postid-31455,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: HOLO ORNAMENTS

We gaan nog even vrolijk door met de holografische dingen, want dat is perfect voor kerst. Kan jij je het holografische nepleer nog herinneren? Dit keer maakte ik er mooie kersthangers van!

Benodigdheden
⇢ (Holografisch) nepleer
⇢ Drukknopen + druktang
⇢ Rondbektang
⇢ Schaar
⇢ Satijnkoord

Stappen
1. Knip het nepleer (of andere stof naar keuze) in verschillende stroken van dezelfde dikte. Voor één kersthanger heb je in totaal acht stroken nodig in vier verschillende lengtes (zie foto linksboven).
2. Maak de vier verschillende stroken aan elkaar vast met de drukknoop en druktang.
3. Maak vervolgens ook de andere uiteinden aan elkaar vast. Door de verschillende lengtes ontstaat er nu een bolling (zie foto linksonder).
4. Herhaal stap 2 en 3 voor de andere helft van je kersthanger. Zorg ervoor dat de andere helft ook de andere kant van de drukknoop heeft.
5. Druk nu beide helften aan elkaar vast.
6. Maak het af met een mooi (satijn)koord en je kersthanger is klaar voor de kerstboom!

Ik maakte een versie met acht stroken en een versie met zes stroken. Dit kan je in principe met elke stevige stof doen. Zo kan je de perfecte kleur/stijl kersthanger creëren voor jouw kerstboom. Ik ben natuurlijk dol op holografische dingen, maar je kan bijvoorbeeld ook voor een egale kleur gaan. Of doe eens gek en maak elke strook een andere kleur.

Dit zijn trouwens de gekleurde fairy lights die ik bestelde op eBay. Ze zijn in het echt een stuk minder pastel dan ik dacht, maar nog steeds erg leuk.

Maak jij ook zelf hangers voor in de kerstboom?

liefsloisje

 

Geen reactie's

Geef een reactie