DIY: HALLOWEEN DECORATIONS - LoisLorinde.nl
31750
post-template-default,single,single-post,postid-31750,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: HALLOWEEN DECORATIONS

Altijd heb ik het al jammer gevonden dat we hier in Nederland niet echt Halloween vieren. Niet alleen om de ‘creepy stuff’, maar vooral de originele kostuums en creatieve decoraties!

GOLD LEAF PUMPKINS & CAT

Voor ik aan de slag ging met bladgoud heb jk eerst een aantal kunstpompoentjes en houten kattenbeeldjes zwart gemaakt met spuitverf. Helemaal in halloweenstijl. Vervolgens heb ik een aantal blaadjes nepbladgoud erbij gepakt. Met een kwast heb ik Modpodge aangebracht op de pompoen om daarna beetje bij beetje bladgoud toe te voegen met een andere schone droge kwast. Modpodge is een merk, maar je kan ook andere lijm op waterbasis gebruiken, als het maar doorzichtig opdroogt. Ik wilde een soort vlek effect creëren, maar je kan de pompoen ook volledig goud maken. Blijf bladgoud met lijm toevoegen tot je tevreden bent. De Modpodge kan je daarna ook gebruiken als laklaag. Doe dit voorzichtig want het goud is erg kwetsbaar en kan er gemakkelijk afgeveegd worden als de lijm nog niet droog is.

Bladgoud is ontzettend leuk om mee te werken! Je kan het bestellen op eBay of kopen bij verschillende hobbywinkels. Ik heb nog een aantal andere projecten met (nep) bladgoud in gedachten.

PAPER SILHOUETTES

De meest simpele van alle DIY’s vandaag, maar zeker een echte Halloween-sfeermaker: de silhouettes van papier! Zoek op internet naar een afbeelding waar je een silhouette van wilt hebben of verzin zelf iets. Trek het over op zwart papier en knip het uit. Nu hoef je het alleen nog op de muur te plakken. Ik maakte twee katten en twee vleermuizen. Je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor een skelet, spinnen of iets anders in Halloween thema.

SPOOL KNITTED CAT

Met een punnikpopje en zwarte borduurgaren maakte ik een punnikwerkje van ongeveer 60 centimeter lang. Door het gebruik van borduurgaren is mijn punnikwerk erg dun en fijn, maar je kan natuurlijk kiezen voor voller materiaal. Met dezelfde lengte ijzerdraad maakte ik een minimalistische vorm van een kat. Rijg je punnikwerk om het ijzerdraad heen en daar is je zwarte kat. Maak voor de zekerheid het begin en het eind vast met secondelijm zodat het er goed op blijft zitten.

CANDY CORN GARLAND

En als laatst een Candy Corn Garland om het af te maken! Candy Corn bij Halloween is een beetje als de kruidnoten bij het Sintfeest. Althans, dat is wat ik heb begrepen na het zien van Halloweenfeesten in films en het spelen van Neopets en Club Penguin, hahaha. Het enige wat je nodig hebt is ijzerdraad en gekleurde pompoms. De pompoms zijn geregen aan het ijzerdraad in de candy corn kleurvolgorde wit-oranje-geel. Normaal ben ik niet zo van de geeltinten maar deze kleurcombinatie doet me echt denken aan Halloween.

Nu begint Halloween steeds meer over te waaien naar Nederland, maar echt een traditie is het niet. Dus dan moet ik dat maar zelf doen! Met deze simpele DIY’s heb ik Halloween een beetje op een stijlvolle manier in huis gehaald. Psstt, ik kan ook al verklappen dat ik volgende week een Halloween recept ga delen. Ra ra wat zou het zijn?

Welke DIY is jouw favoriet? :D

liefsloisje

 

Geen reactie's

Geef een reactie