DIY: GEOMETRIC OMBRE SHIRT - LoisLorinde.nl
21690
post-template-default,single,single-post,postid-21690,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: GEOMETRIC OMBRE SHIRT

ombre3

Happy Friday DIYday! Vorige week plaatste ik een simpel DIY-tje voor zelfgemaakte stempels van gum. Met een van die zelfgemaakte stempels ga ik nu een ander project doen. De driehoek-vormige stempel is namelijk perfect voor het creëren van een geometrische print. Lees verder en maak ook een geometric ombre shirt!

ombreshirt2

Wat heb je nodig?
→ Oud shirt (of ander kledingstuk)
→ Textielverf (klik hier)
→ Driehoek stempel (klik hier)

ombreshirt3

ombreshirt4

Herkennen jullie deze Kwalianus nog uit de Zoom Out blogpost? Haha. De eerste stap is het verdelen van de textielverf op bijvoorbeeld een plastic bordje. Dip de stempel in de verf en begin onderaan je shirt met stempelen. Werk zo naar boven zonder nieuwe verf te pakken. Zo ontstaat er meteen al een ombre effect.

ombreshirt5

ombre2

Blijf net zolang in de verf dippen, stempelen, in verf dippen, stempelen, in verf dippen.. tot je tevreden bent. Je kan ook kiezen voor een egale print, zonder ombre effect. Dan moet je wél na elke stempel weer nieuwe verf pakken. Ook kan je meerdere lagen aanbrengen als je de kleur nog intenser wilt.

ombre3

ombre4

Het is een wijdvallend shirt die ik graag draag op chill-dagen. Daarom vind ik het juist wel leuk dat de print niet helemaal perfect is, met hier en daar een vlekje. Maar als je wat preciezer te werk gaat kan het natuurlijk veel strakker en netter. En een gekke selfie met mijn nieuwe shirt mocht niet ontbreken!

Laat mij weten als je ook met textielverf en stempels aan de slag bent gegaan! Gebruik hashtag #LoisDIY of link mij aan je foto op Twitter of Instagram met @LoisLorinde. Vind ik leuk! :D

Wat vind jij van ombre?


Follow

7 Reactie's
 • Dinja
  Geplaatst op 13:50h, 25 september Beantwoorden

  Wat ben je toch weer creatief bezig :D
  Ik vind het echt een top idee, het is een leuk shirtje geworden!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 21:04h, 28 september Beantwoorden

   Dank je wel! :D Jaaa, creatief bezig zijn is heerlijk!

 • chucky1012
  Geplaatst op 16:25h, 25 september Beantwoorden

  Wat mooi.
  Leuke DIY.

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 21:05h, 28 september Beantwoorden

   Dankje!

 • Linda
  Geplaatst op 06:46h, 27 september Beantwoorden

  Wat een leuk idee!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 21:05h, 28 september Beantwoorden

   Dank je wel, Linda! :D

 • Mirjam
  Geplaatst op 14:42h, 05 oktober Beantwoorden

  Dat ziet er tof uit zeg, heel gaaf bedacht!

Geef een reactie