DIY: GEKLEURDE SALONTAFEL - LoisLorinde.nl
29050
post-template-default,single,single-post,postid-29050,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: GEKLEURDE SALONTAFEL

Hallo. Ik kocht een salontafel bij de kringloop en gaf deze een blauw kleurtje.

Benodigdheden
⇢ Salontafel
⇢ Gekleurde verf (spuitbus)
⇢ Doorzichtige lak
⇢ Schuurpapier
⇢ Schilderstape
Stappen
1. Haal met fijn schuurpapier de laklaag van de salontafel af, wanneer deze van hout is. Ronddraaiende bewegingen zorgen voor het mooiste resultaat.
2. Ontvet de tafel met alcohol. (De bovenste laag eraf schuren kan vaak al voldoende zijn.
3. Bedek de delen die je niet wilt kleuren met schilderstape.
4. Eventueel een witte basislaag voor een egalere kleurdekking.
5. Spray meerdere lagen gekleurde verf tot je een volledige dekking hebt. Laat het tussen de lagen door minstens een uur drogen.
6. Maak je salontafel af met een doorzichtige lak!

Deze watermarble onderzetters heb je een tijdje geleden al kunnen zien in een DIY. En ja, ik drink water uit een kan met een rietje. Glazen zijn te klein.

De salontafel kocht ik bij een kringloopwinkel en had al een aantal beschadigingen. Een goede before-foto ben ik helaas vergeten, maar de krassen vallen een stuk minder op nu er een gekleurd laagje over zit. En de tafel geeft de woonkamer meer kleur en gezellige sfeer!

Pimp jij ook wel eens (tweedehands) meubels?

liefsloisje

Geen reactie's

Geef een reactie