DIY: GALAXY ORNAMENTS - LoisLorinde.nl
32154
post-template-default,single,single-post,postid-32154,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: GALAXY ORNAMENTS

Happy Friday DIYday! Dit is alweer de allerlaatste kerst DIY van het jaar. En we reizen ervoor een stukje verder in het heelal. Het zijn de galaxy kerstballen!

Benodigdheden
→ Basis kerstballen
→ Acrylverf (wit + kleuren naar keuze)
→ Verfkwast
→ Wasknijper of ijslolliestokje
→ Kartonpapier
→ Schaar

Stap 1
Verf de kerstballen in kleuren naar keuze. Door verschillende lichte en donkere kleuren op 1 kerstbal te schilderen creëer je meer diepte. (Ik gebruikte acrylverf in de kleuren: zwart, paars, turquoise, zilver en goud.) Galaxies zijn er in allerlei verschillende kleuren dus je kan niet fout gaan.

Stap 2
Het belangrijkste onderdeel: witte verfspetters die zich voordoen als sterren. Pak een grotere verfkwast en dip hem in de witte acrylverf. Ga daarna met snelle beweging met een wasknijper/ijslolliestokje langs de verfkwast zodat het verfspetters afgeeft. Het vergt wat oefening/herhaling om het gewenste resultaat te bereiken. Zorg ervoor dat je de tafel bedekt met kranten of iets dergelijks want de verfspetters kunnen erg ver komen. (Ik heb deze stap ook herhaalt met zilveren en gouden acrylverf.)

Stap 3
Als laatst kan je ze nog voorzien van een laagje lak zodat de kleur langer behouden blijft.

Stap 3+
Van sommige kerstballen heb ik een planeet gemaakt door een vel kartonpapier te beschilderen in hetzelfde kleurenpalet en hier ringen uit te knippen. Zorg dat het gat in de ring ongeveer dezelfde diameter heeft als de kerstbal zelf. Door het in de juiste maat te knippen heb je geen lijm nodig en is de ring eromheen klemmen voldoende. Liever te klein dan te groot: als het niet past kan je altijd nog een stukje extra wegknippen.

Uiteindelijk iets meer ‘verfspetterkunst’ dan helemaal galaxy, maar ik ben er ontzettend blij mee. Zeker als planeet zijn ze lekker opvallend en uniek!

Zie hier het resultaat in mijn witte kerstboom. Ontzettend gaaf! Stiekem passen ze misschien nóg wat beter bij een traditionele donkergroene kerstboom.

Een perfect handgemaakt cadeau voor die fanaat van alles intergalactisch.

Ben jij ook zo’n heelal fanaat?

liefsloisje

 

2 Reactie's
  • B
    Geplaatst op 16:57h, 18 december Beantwoorden

    They are so prettyy <3!

    • Lois Lorinde
      Geplaatst op 11:10h, 24 december Beantwoorden

Geef een reactie