DIY: FRUITELLA CANDLE - LoisLorinde.nl
20525
post-template-default,single,single-post,postid-20525,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: FRUITELLA CANDLE

fruitella9

Happy Friday DIYday! Sharmaine was bezig met het omsmelten van Yankee Candle jars en toen kreeg ik ook weer zin om mijn eigen kaarsjes te maken. Twee maandjes geleden maakte ik een prachtige regenboog kaars van ‘lege’ waxtarts. Maar je kan natuurlijk ook een kaars maken van tarts die nog gewoon geur afgeven. Deze schattige kaars is gemaakt van vier fruitige geurtjes! Een heerlijke zomerse mix. Vandaar de naam fruitella candle, bedacht door Sharmaine. Kijk je mee?

fruitella2

fruitella3

Wat heb je nodig?
→ Een lege jar
→ Kaarslonten (eBay)
→ Waxtarts naar keuze
→ Eetstokjes of satéprikkers
→ Gietpannetje
→ Tape
→ Schaar

Het lontje dat ik gebruik komt uit een Yankee Candle votive die ik doormidden heb gesneden. Maar kant-en-klare lonten zijn ook te bestellen op eBay door te zoeken met de term ‘candle wick’. Voor mijn fruitige mix koos ik voor de geuren Sweet Strawberry, Pink Grapefruit, Sparkling Lemon en Margarita Time. Het kleine gietpannetje kocht ik een tijdje geleden bij de Action.

fruitella4

fruitella5

Plaat je lont in het midden van je jar. Smelt nu je eerste geur in het pannetje en giet in je jar. Zorg ervoor dat de eerste laag goed uitgehard is voor je de volgende tart erbij giet. Als de wax nog warm is gaan de geuren mengen, tenzij je dat wilt natuurlijk. Zelf heb ik bij deze kleine jar elke keer een klein uurtje gewacht voor de volgende laag.

fruitella6

fruitella7

Ook hier gebruik ik weer twee eetstokjes met tape om de lont tussen te klemmen. Dit zorgt ervoor dat deze goed recht blijft zitten. Alle lagen gehad? Nu heb je een kaars met allerlei verschillende geuren er in! Na een paar uurtjes branden zal de geur over gaan op de volgende. Hoe gaaf is dat! Zelf heb ik de kaars al een tijdje gebrand en ben al bij de een na laatste geur aangekomen.

fruitella8

fruitella9

Dit ga ik zeker nog een keer doen met andere heerlijke geurtjes! Verschillende soorten taart bijvoorbeeld? Het kan allemaal! Laat mij weten als je ook eigen geurkaars hebt gemaakt! Gebruik hashtag #LoisDIY of link mij aan je foto op Twitter of Instagram met @LoisLorinde. Vind ik leuk! :D

Brand jij liever jars of tarts?


14 Reactie's
 • Celeste
  Geplaatst op 06:39h, 05 juni Beantwoorden

  Oh wauw dit ziet er zo ontzettend leuk uit! Wat een leuk idee! Mama doet dit ook heel erg vaak, al gebruikt zij geen Yankee Candles haha. Maar hij is echt heel erg mooi gelukt! Leuke kleurtjes ook!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 11:26h, 05 juni Beantwoorden

   Dank je wel Celeste!! Leuk dat je moeder het ook wel eens doet. Het is echt een leuke bezigheid, haha!

 • chucky1012
  Geplaatst op 06:58h, 05 juni Beantwoorden

  Zo leuk en mooi!
  Héél apart.

 • Svenja
  Geplaatst op 07:51h, 05 juni Beantwoorden

  Wat een onwijs leuk en origineel idee om je eigen Yankee Candle jar te maken. Het resultaat ziet er ook super mooi en vrolijk uit <3

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 11:25h, 05 juni Beantwoorden

   Dank je wel, Svenja! <3 Jaaa, ben zelf ook heel blij met het kleurrijke resultaat!

 • Denise
  Geplaatst op 08:39h, 05 juni Beantwoorden

  Ah Lois je hebt jezelf weer overtroffen vandaag, ik ben fan!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 11:24h, 05 juni Beantwoorden

   Aawh, dank je wel! <3

 • beautifulday4makeup
  Geplaatst op 09:30h, 05 juni Beantwoorden

  Dit ziet er zo leuk uit!

 • Nathalie | insideandout.nl
  Geplaatst op 10:43h, 05 juni Beantwoorden

  Ik heb yankee candle eigenlijk nog helemaal niet ‘ontdekt’! Ik ben enorm kieskeurig als het op parfummetjes en geurtjes aankomt en de geuren lijken me zo zoet… Aan de andere kant komt mijn favoriete geurkaars van de action (die met witte thee, ik zou er eens een review over moeten schrijven!) en die is niet alleen heel licht, maar ook zoetig.

  In elk geval vind ik je DIY supermooi gelukt; vroeger smolten mijn ma en ik ook wel eens restjes kaars op maar die werden niet zo mooi als die van jou!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 11:24h, 05 juni Beantwoorden

   De Sweet Strawberry is zoet, maar de anderen zeker niet. Juist lekker fris en fruitig! Die geurkaars van de Action heb ik ook gehad, haha! Ik denk dat als je die lekker vind er bij Yankee Candle zeker geuren bij tussen die je ook zullen bevallen. :) En dank je wel voor het lieve compliment!

 • Manon
  Geplaatst op 17:58h, 05 juni Beantwoorden

  Wat een super leuk idee is dit!

 • Isa
  Geplaatst op 09:30h, 06 juni Beantwoorden

  Leuke DIY weer Lois :) xx

 • sharmaine sarina
  Geplaatst op 11:12h, 07 juni Beantwoorden

  Hij is echt goed gelukt! En dankjewel dat ik een beetje auteurscredit krijg voor de naam haha xxxx

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 23:13h, 09 juni Beantwoorden

   Aawh, dank je wel!! Hahaha, die verdien je toch ook!

Geef een reactie