DIY: FIGUREN MAKEN MET KRIMPIE DINKIE - LoisLorinde.nl
24727
post-template-default,single,single-post,postid-24727,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: FIGUREN MAKEN MET KRIMPIE DINKIE

krimpie-dinkie-diy-8

Happy Friday DIYday! Vorige week bestelde ik een aantal Krimpie Dinkie vellen bij Hobbyshop-online.nl en ik ben meteen gaan DIY-en. Krimpie Dinkie is een plastic krimpfolie waar je ontzettend veel toffe dingen mee kan doen. In de oven krimpt het folie tot een hard en stevig plastic. Ik maakte een aantal vrolijke emoji’s, mooie hangers en toffe armbanden. Benieuwd hoe ik dat heb gedaan? Lees dan verder!

diy-krimpie-dinkie-1

WAT HEB JE NODIG?

→ Krimpie dinkie / Shrinky dinks (klik hier)
→ Watervaste stiften
→ Schaar
→ Oven

diy-krimpie-dinkie-2

diy-krimpie-dinkie-3

Mijn eerste idee was het maken van een aantal vrolijke plastic emoji’s. Met potlood en fineliner heb ik zes favoriete emoji’s uitgetekend op normaal papier. Ik gebruikte een rol tape als sjabloon voor de mooie ronde vorm. Daarna heb ik ze overgetrokken op het witte Krimpie Dinkie folie met een watervaste stift. Vergeet niet aan de gladde kant te tekenen. Bij de doorzichtige variant zit er nog een laagje plastic aan de ‘foute’ kant zodat je weet op welke kant je moet tekenen.

diy-krimpie-dinkie-4

diy-krimpie-dinkie-5

Op een A4 Krimpie Dinkie folie paste precies zes van deze emoji’s. Vervolgens heb ik ze wat kleur gegeven met mijn Sharpies en uitgeknipt met een schaar. Verwarm de oven voor op 150 graden en leg je figuren op een met bakpapier bedekte bakplaat. Ik raad aan om eerst één figuur tegelijk te doen om er wat handigheid in te krijgen.

diy-krimpie-dinkie-14

diy-krimpie-dinkie-8

De figuurtjes moeten ongeveer een minuut in de oven. In de oven zullen ze opkrullen en worden ongeveer drie keer zo klein. Zodra de vorm weer helemaal plat op de bakplaat ligt is hij klaar. Gelukkig kan het geen kwaad als het iets langer in de oven zit. Gewoon goed blijven kijken tot je figuur helemaal gekrompen en plat is. Zo is je buigzame folie gekrompen tot een hard en stevig plastic! Hier kan je het goed vergelijken met de oorspronkelijke grootte van de tekening. Wat een verschil!

krimpie-dinkie-diy-3

De doorzichtige Krimpie Dinkie variant vind ik stiekem nóg leuker! Kijk hoe schattig deze doorzichtige Kwallies zijn geworden. Op deze foto kan je goed zien hoe dik het folie wordt in de oven. Zo grappig!

krimpie-dinkie-diy-2

Misschien herken je mijn zwart-witte vogel illustratie nog wel. Ik heb de vorm overgetrokken op doorzichtig Krimpie Dinkie folie en het resultaat is ontzettend gaaf! Met een perforator maakte ik een gaatje bovenin om het vogeltje aan een ketting te kunnen hangen. Nu heb ik mijn eigen tekening gewoon als hanger!

krimpie-dinkie-diy-1

En misschien nog wel het gaafste van allemaal: de doorzichtige armbanden. Door het folie ín een mok in de oven te doen heb ik deze ronde vorm gekregen. Mocht het niet in een keer lukken, dan kan je het plastic zo weer zacht maken door het opnieuw in de oven te stoppen. En houd er rekening mee dat het wat langer duurt omdat de mok eerst nog koud is. Oefening baart kunst. En ook hier heb ik weer met een perforator gaatjes gemaakt voor het folie de oven in ging.

krimpie-dinkie-diy-7

krimpie-dinkie-diy-9

krimpie-dinkie-diy-8

Nog niet overtuigd? Bekijk dan deze video van The Sorry Girls!

Laat het mij weten als je ook met Krimpie Dinkie aan de slag bent gegaan! Gebruik hashtag #LoisDIY of link mij aan je foto op Twitter of Instagram met @LoisLorinde. Mailen mag natuurlijk ook! Vind ik leuk!

Heb jij als eens Krimpie Dinkie / Shrinky Dinks gebruikt?

Liefs, Lois Lorinde

Follow

Wanna Share?

20 Reactie's
 • chucky1012
  Geplaatst op 06:28h, 04 maart Beantwoorden

  Wat een toffe DIY op deze regenachtige start van de dag!

  Xoxo

 • Charelle
  Geplaatst op 06:30h, 04 maart Beantwoorden

  Oooh wat is dit leuk! :D Ik kan me herinneren dat ik dit vroeg ooit eens thuis bij een vriendinnetje heb gedaan, maar ik krijg spontaan zin om dat weer te doen!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 09:27h, 07 maart Beantwoorden

   Haha, wat leuk! Ik heb het vroeger nooit gedaan (tenminste dat ik mij kan herinneren, haha).

 • Eline
  Geplaatst op 07:18h, 04 maart Beantwoorden

  Dit vond ik vroeger echt helemaal het einde! Wat leuk dat je het nog steeds kunt kopen! Ziet er echt mega schattig uit :)

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 09:28h, 07 maart Beantwoorden

   Haha, ja! Ik vond het zo grappig toen ik het ontdekte. Heerlijk vermaak en je kunt best hele toffe dingen creëren.

 • Susan | susanblogt.nl
  Geplaatst op 07:20h, 04 maart Beantwoorden

  Super tof gemaakt! Ik heb zoiets nog nooit gezien. Maar lees nu in de comments dat het blijkbaar al héél oud is… Heb ik iets gemist in mijn jeugd? :( Hahaha.
  Liefs, Susan

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 09:29h, 07 maart Beantwoorden

   Haha, je bent niet de enige! Ik heb het vroeger ook nooit gedaan. Naja, mijn moeder zegt van wel maar ik kan mij niks herinneren, hahaha.

 • Rose
  Geplaatst op 07:43h, 04 maart Beantwoorden

  Aaaahh jeugdsentiment! :D

 • de DIY Diva
  Geplaatst op 12:45h, 04 maart Beantwoorden

  O wat leuk! Krimpie Dinkie is voor mij jeugdsentiment… Grappig om dat nu met moderne emoticons te zien!

 • Anneleen
  Geplaatst op 14:11h, 04 maart Beantwoorden

  Oh dat ziet er vrolijk uit! Leuk! :)

 • Ina
  Geplaatst op 17:36h, 04 maart Beantwoorden

  Oeh, gaaf!

 • Julia
  Geplaatst op 10:26h, 05 maart Beantwoorden

  Dit kende ik nog niet maar ziet er heel leuk uit!

 • Angela
  Geplaatst op 12:14h, 05 maart Beantwoorden

  Wat een super leuke DIY! Dit wil ik echt eens gaan proberen. :)

 • Dinja
  Geplaatst op 23:28h, 05 maart Beantwoorden

  Zo gaaf, vroeger had ik wel eens zo’n setje maar lukte het nooit zo goed volgens mij… Je kan er wel leuke dingen mee maken zeg!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 09:30h, 07 maart Beantwoorden

   Misschien zijn die van nu wel eens beter/makkelijker? Je kan er in ieder geval van alles mee!

 • Maaike
  Geplaatst op 13:50h, 06 maart Beantwoorden

  Wauw, vooral dat hangertje is erg leuk! Ik denk dat als ik iets zou maken, dat ik idd ook hangertjes of bedeltjes zou maken. Dan kun je er nog iets mee!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 09:30h, 07 maart Beantwoorden

   Jaaa, die vind ik zelf ook het mooist gelukt! Dank je wel, Maaike! :D

 • Eva
  Geplaatst op 17:25h, 06 maart Beantwoorden

  Dit deed ik vroeger zo vaak! Het lijkt wel bijna magie als het krimpt in de oven, zo leuk :)

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 09:31h, 07 maart Beantwoorden

   Jaaa, het ziet er inderdaad magisch uit! Ik kon helaas geen goede foto’s van, want je ziet bijna niks door onze oven, haha.

 • Gerard
  Geplaatst op 10:17h, 25 oktober Beantwoorden

  Ik wist niet dat krimpfolie zoveel mogelijkheden had!

Geef een reactie