DIY: FESTIVE HAIRBANDS - LoisLorinde.nl
32060
post-template-default,single,single-post,postid-32060,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: FESTIVE HAIRBANDS

Vergeet je kerstoutfit.. deze haarbanden zijn genoeg om feestelijk de feestdagen door te komen! En je hebt ze zo in elkaar gezet.

SANTA HAT HAIRBAND


Benodigdheden
→ Basic haarband
→ Gaas en ijzerdraad (of karton en schaar))
→ Mini kerstbal (zonder kroontje)
→ Twee kleuren stof naar keuze (licht en donker)
→ Alleslijm
→ Wasknijpers

1. Bedek het mini kerstballetje in de lichtgekleurde stof en lijm het vast. Dit wordt het bolletje aan de punt van de kerstmuts.
2. Maak een kegelvorm met gaas en zet het vast met ijzerdraad. (Of gebruik een cirkel van karton om op te rollen tot een kegel).
3. Bedek de kegel met de donkergekleurde stof en lijm het vast. Gebruik eventueel wasknijpertjes om het vast te zetten totdat het volledig droog is.
4. Bedek de haarband zelf ook in de donkergekleurde stof en lijm het vast.
5. Lijm het bekleedde kerstballetje vast aan de top van de kegel.
6. Maak de kegel vast aan de haarband met lijm. Doe dit een beetje schuin voor een speels effect.
7. Maak een fluffy rand van de lichtgekleurde stof door het op te rollen. Lijm het vervolgens vast aan de rand van de kegel.
8. Laat de lijm goed drogen en je haarband is klaar voor gebruik!

Ik had een lijmvlek op de stof gekregen, dus ik heb later ook nog glitters toegevoegd om dit te maskeren, haha. Extra feestelijk!

ORNAMENT CROWN HAIRBAND


Benodigdheden
→ Basic haarband
→ Fluffy garen (andere feestelijke garen naar keuze)
→ Mini kerstballetjes (5)
→ Alleslijm

1. Lijm het begin van het garen vast aan de haarband.
2. Wikkel het garen strak om de haarband heen tot de band volledig is bedekt.
3. Lijm het laatste stuk van het garen ook goed vast aan de haarband. (Nu kan je het begin en het einde losmaken als je het garen wilt hergebruiken, maar je kan het ook volledig vastlijmen.)
4. Maak vijf kerstballetjes vast aan de haarband. Doe dit door het kroontje eraf te halen, het ijzerdraad om de haarband te haken en het kroontje weer erop te doen. Begin met de kerstbal in het midden, en maak daarna aan beide kanten nog twee balletjes vast.
5. Tada! Daar is je kerstbal-kroon!

Dit is toch wel mijn favoriet! Het is zo simpel maar ontzettend feestelijk! De oilslick kerstballetjes passen perfect bij de donkerblauwe/glitter haarband! Bij de Action heb je momenteel ook velvet garen in een glimmende grijs/zilver tint. Dit zou perfect staan met zilveren kerstballetjes.

Ook zonder fancy kerstjurkje is je outfit nu feestelijk genoeg! En het kan ook prima samen met een vrolijke kerstpyjama voor de comfy thuis-feestdagen. :)

Draag jij wel eens haarbanden?

liefsloisje

 

Geen reactie's

Geef een reactie