DIY: EYE MIRROR - LoisLorinde.nl
29672
post-template-default,single,single-post,postid-29672,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: EYE MIRROR

Dit stond al meerdere jaren op mijn to DIY lijst. Ja, echt. Het is zo simpel maar toch kwam het er maar niet van. Voornamelijk omdat ik twijfelde over het materiaal. Na wat experimenten met klei ben ik toch voor hout gegaan.

Benodigdheden
⇢ Triplex
⇢ Figuurzaag
⇢ Schuurpapier
⇢ Ronde spiegel
⇢ Lak/acrylverf

Stappen
1. Teken met potlood de gewenste oogvorm op triplex. De grootte hangt af van wat voor spiegel je gebruikt.
2. Zaag met de figuurzaag de vorm uit het triplex. Oefening baart kunst.
3. Maak vervolgens alle randen glad met schuurpapier. Begin met grof, en ga dan over op fijner schuurpapier tot je het gewenste resultaat hebt bereikt.
4. Maak het af met een laag spuitlak dat geschikt is voor hout. Dit geeft een mooie finish en voorkomt mogelijke splinters. Of geef het hout een kleurtje met acrylverf.
5. Plak de ronde spiegel in het midden van het houten oog. Voeg eventueel nog een kleinere spiegel toe als ‘glinster’ op het oog.
6. Geniet van je nieuwe unieke interieurdecoratie.

Bij Action en IKEA verkopen ze kleine ronde spiegels die je kunt gebruiken. Mijn spiegels zijn ‘zelfklevend’, maar anders is secondelijm of goede dubbelzijdige tape ook een fijne optie.

In eerste instantie wilde ik het oog van klei maken maar dat was geen succes. Net als het idee om meerdere kleine oogspiegels te maken. Toch besloot ik om voor een grote oogspiegel te gaan en ben ik zeer tevreden met mijn keuze. Ik ben geen held in figuurzagen en de vorm heeft dan ook wat imperfecties, maar gelukkig valt het niet zo heel erg op. De eye mirror staat nu in mijn magische hoekje met edelstenen en andere mooiheden. Het past er perfect bij.

Waar zou jij de spiegel neerzetten/ophangen?

liefsloisje

4 Reactie's
 • Kelly
  Geplaatst op 10:38h, 08 maart Beantwoorden

  Wat leuk gedaan zeg!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 16:42h, 12 maart Beantwoorden

   Dank je wel, Kelly!

 • Nicole
  Geplaatst op 10:44h, 10 maart Beantwoorden

  Wat ben je creatief zeg! Het ziet er echt super leuk uit. En ook heel uniek natuurlijk omdat het zelf gemaakt is. Dat maakt het naar mijn mening nog meer geweldig.

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 16:43h, 12 maart Beantwoorden

   Awh, bedankt voor je lieve reactie en complimenten, Nicole! :D

Geef een reactie