DIY: COTTON CLOUD & PLASTIC ICICLES - LoisLorinde.nl
18020
post-template-default,single,single-post,postid-18020,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-24.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

DIY: COTTON CLOUD & PLASTIC ICICLES

cottonn

De laatste dag én DIY van de kerstweek! Een kerst is niet compleet zonder lichtgevende regenboog wolkjes en koude ijspegeltjes. Vandaag laat ik zien hoe je heel gemakkelijk een wolkje maakt van katoenen watjes en ijspegels van plastic flesjes. En het resultaat is zo gaaf!

cotton6

DIY: Cotton Cloud

Wat heb je nodig?
– Een lampje
– Katoenen watten
– Lijmpistool
– Draad

Het is belangrijk dat je een lampje kiest dat niet warm wordt. Dit is een pompoen lampje voor Halloween dat ik een tijdje geleden bestelde op eBay. Extra leuk is dat het lampje van kleur verandert! Bij Bart Smit zijn vaak ook dit soort regenboog lampjes te koop.

cotton7

Als eerst lijm ik het draad vast aan mijn lampje, om straks mijn wolkje aan op te hangen. Daarna lijm ik steeds een plukje katoen aan mijn lampje, net zolang tot ik het wolkje groot en mooi genoeg vind. Zorg er wel voor dat je het lampje nog aan en uit kan doen. En klaar is kees!

cotton4

DIY: Plastic Icicles

Wat heb je nodig?
– Plastic flesje
– Waxinelichtje
– Schaar
– Tang

cotton5

Kwalianus krijgt het er koud van, zo echt dat de plastic ijspegels lijken.

Knip ijspegel-vormige stukjes uit het plastic flesje. Door het doorzichtige plastic lijkt het al een beetje op ijs. Maar om dat effect te versteken kan je ze met een tangetje even boven een waxinelichtje houden. Let er wel dat je het plastic niet ín de vlam houdt, want dan gaat het branden.

cotton8

Een kort YouTube filmpje en fotocollage om het resultaat van het lichtgevende wolkje in het donker te laten zien. Zo gaaf! Echt heerlijk en rustgevend om naar te kijken vanuit mijn warme bedje. Vergeet mij niet te laten weten als je ook een cotton cloud of plastic icicles hebt gemaakt! Gebruik hashtag #LoisDIY of link mij aan je foto op Twitter of Instagram met @LoisLorinde. Vind ik leuk! :D

Wat vind jij van zo’n lichtgevend wolkje als decoratie?

Liefs,
Lois Lorinde

BloglovinInstagramTwitterFacebookPinterest

12 Reactie's

Geef een reactie