DIY: CORK PINBOARD - LoisLorinde.nl
16261
post-template-default,single,single-post,postid-16261,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-24.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

DIY: CORK PINBOARD

kurk

Happy Friday DIYday! We gaan weer knutselen vandaag. Een prikbord gemaakt van kurken. Functioneel, origineel en natuurlijk gewoon heel erg leuk. Volgens mij heb ik het een keer in een winkel gezien, maar je kan het natuurlijk heel makkelijk zelf doen! Toen ik de bak met kurken weer eens zag staan, ben ik gelijk aan de slag gegaan. Benieuwd hoe ik het kurken prikbord gemaakt heb?

kurk4

Wat heb je nodig?
– Veel kurken
– (Foto)lijst
– Lijmpistool of alles-lijm
– Stanley mesje

kurk1

Als eerst plak je de binnenkant van de lijst er achterste voren in. Zodat de kurken er wat dieper in kunnen, in plaats van er op. Mijn moeder is een verzamelaar, dus ik had het geluk dat we een grote bak met kurken hebben liggen. Maar ook als je mensen om je heen vraagt of ze kurken voor je bewaren heb je snel een grote verzameling.

kurk5

Daarna was het tijd om te kijken hoe ik de kurken wilden hebben in de lijst. Het is echt een heel gepuzzel, daar was ik nog het langst mee bezig geweest. Voor het prikbord gebruikte ik uiteindelijk 65 kurken en de lijst heeft een grootte van A4.

kurk6

En dan is het tijd om alles op te plakken! Ook een hele klus. Maar als alle kurken al op hun plaats liggen moet het goed komen. Ik gebruikte een lijmpistool, maar een goede alles-lijm is ook prima. Uiteindelijk heb ik met een stanley mesje nog wat kurken door midden gesneden om het perfect te laten passen.

kurk2

kurk

En tadaaaa, daar is je zelfgemaakte prikbord van kurken! Veel leuker dan een normaal prikbord, al zeg ik het zelf. Functioneel en origineel! Omdat ik nog niet wist wat ik op mijn prikbord wilde heb ik er wat random dingetjes op geprikt. Zoals een van mijn eerste pasfoto’s, cute. Een zelfgemaakt kaartje, fake to-do list en chinese make-up samples. Hahaha.

kurk3

Een geslaagde #FridayDIYday! Nu moet ik mijn nieuwe prikbord alleen nog een mooi plekje geven. Laat mij weten als je ook een kurk prikbord heb gemaakt! Gebruik de hashtag #LoisDIY of link mij aan je foto op Twitter of Instagram met @LoisLorinde. Ook ideeën of verzoekjes zijn welkom. Vind ik heel leuk! :D

Gebruik jij een prikbord?

Liefs,
Lois Lorinde

BloglovinInstagramTwitterFacebookPinterest

21 Reactie's
 • Denise
  Geplaatst op 06:40h, 23 mei Beantwoorden

  Echt weer zo’n ontzettend creatief idee Lois! Prachtig!

 • Eline
  Geplaatst op 06:56h, 23 mei Beantwoorden

  Zo leuk! En als iemand kurken nodig heeft wil ik wel helpen met het verzamelproces ;)

 • Sophiee
  Geplaatst op 07:27h, 23 mei Beantwoorden

  Wauw, super leuk dit!

 • Lidewij
  Geplaatst op 07:41h, 23 mei Beantwoorden

  Wat een leuk idee! Dit ziet er inderdaad véél leuker uit dan een gewoon prikbord, want deze is ook al leuk als er nog niets opgeprikt is :D ik weet alleen niet of ik hem zelf ga maken, want ik drink zelf niet en ken ook niet zoveel mensen die wel wijn drinken…behalve Eline :P

  • Dagmar
   Geplaatst op 08:01h, 23 mei Beantwoorden

   Hahahah allemaal bij Eline bedelen ‘drink eens door’ haha <3 We komen er wel ;)

 • jana
  Geplaatst op 07:50h, 23 mei Beantwoorden

  Leuke en handige DIY :D x

 • Svenja
  Geplaatst op 07:57h, 23 mei Beantwoorden

  Ziet er super vrolijk uit, erg leuk gemaakt! <3

 • Dagmar
  Geplaatst op 08:00h, 23 mei Beantwoorden

  Waauw geweldig gedaan! Heel leuk idee!

 • chucky1012
  Geplaatst op 08:38h, 23 mei Beantwoorden

  Leuke DIY ;-)

  Happy Friday Xoxo

 • Dionne
  Geplaatst op 09:25h, 23 mei Beantwoorden

  Super leuk gedaan! Echt tof!

 • Mirne
  Geplaatst op 11:06h, 23 mei Beantwoorden

  Ik vind dit er echt supervet uitzien! Maar ik kom zelf nooit aan zoveel kurken.

 • Wendy
  Geplaatst op 11:07h, 23 mei Beantwoorden

  Heel leuk gedaan. Alleen zou ook ik een probleem hebben om zoveel kurken te verzamelen. Hahaha.

 • Michelle Kaiser
  Geplaatst op 13:16h, 23 mei Beantwoorden

  Wat een origineel idee. Echt heel grappig.

 • Stephanie
  Geplaatst op 13:31h, 23 mei Beantwoorden

  Leuke DIY! :)
  Kurken verzamelen gaat voor mij ook moeilijk worden, ha ha.

 • Bertine
  Geplaatst op 18:27h, 23 mei Beantwoorden

  oeh dit is leuk gemaakt<3

 • Miss Sentinelli
  Geplaatst op 20:38h, 23 mei Beantwoorden

  Echt een leuke DIY, ziet er super leuk uit!

 • Joyce
  Geplaatst op 10:47h, 24 mei Beantwoorden

  Ziet er grappig uit!

 • alexa
  Geplaatst op 22:13h, 24 mei Beantwoorden

  wat een ontzettend originele en leuke DIY!

 • Mirjam
  Geplaatst op 11:05h, 25 mei Beantwoorden

  Goh wat heb je dit weer leuk bedacht! Elke keer als ik een DIY van jou zie denk ik; hoe bedenkt ze het weer?! Echt heel tof!

 • Elisa
  Geplaatst op 13:13h, 25 mei Beantwoorden

  aaaahhhh hoe gewedig!!!! I’m loving it :P

 • Justine
  Geplaatst op 15:21h, 15 juni Beantwoorden

  Wat een leuke DIY! Misschien dat als je de kurken door de helft doet, ze wat minder uitsteken én je minder kurken nodig hebt? Ik zou anders niet weten hoe ik aan zoveel kurken moet komen, haha! Anyways, complimenten, super creatief weer!

Geef een reactie