DIY: CLOTHESPIN SPRING NECKLACE - LoisLorinde.nl
22293
post-template-default,single,single-post,postid-22293,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: CLOTHESPIN SPRING NECKLACE

kettings

Happy Friday DIYday! Ik wist eerst niet zo goed hoe ik deze DIY moest noemen.. Tot ik het idee opzocht en zag dat het al heel veel was gedaan. Maar ik vind het eindresultaat zo gaaf geworden dat ik het vandaag toch met jullie deel. Lees verder en maak ook een clothespin spring necklace!

kettings3

kettings4

Wat heb je nodig?
→ Wasknijper(tjes)
→ Kralen
→ Ketting
→ Tang

De eerste stap is het uit elkaar halen van de wasknijpers. Ik gebruik hele kleine wasknijpertjes die ik kocht op eBay door te zoeken met de term ‘mini clothespins‘. Het uit elkaar halen gaat heel makkelijk door de twee helften in tegengestelde richting te draaien.

kettings5

kettings6

De ijzeren veer van de wasknijper gebruik ik voor het maken van de bedel. Met de tang kan je het ijzerdraad een beetje uit elkaar halen en er gemakkelijk een kraal aan rijgen. Nu kan je de wasknijper-veren met kralen weer rijgen aan een ketting. It’s simple as that.

kettings8

kettings7

kettings9

De wasknijper-veren van mij zijn blauw geverfd, maar er zijn natuurlijk ook een heleboel wasknijpers in andere kleuren te koop. Of gewoon zilver, koper of zelfs goud. Eerst maakte ik drie verschillende kettingen met maar een paar kralen. Erg mooi en minimalistisch.

kettings10

kettings12

Toch vond ik alle kralen aan één ketting het mooiste resultaat geven. De ene kant met paars-tinten en de andere kant met turquoise-tinten. Omdat de kralen best klein zijn vind ik het toch nog best een subtiele ketting. Vooral vergeleken met de clothespin statement necklace die ook een grote favoriet is van mij.

kettings2

trui

kettings

De ketting is asymmetrisch en toch enigszins in balans. En dat vind ik zo tof! Laat mij weten als je ook een clothespin spring necklace hebt gemaakt! Gebruik hashtag #LoisDIY of link mij aan je foto op Twitter of Instagram met @LoisLorinde. Vind ik leuk! :D

Wat vind jij van de ketting met wasknijper-veren?


Follow

10 Reactie's
 • Dionne
  Geplaatst op 13:12h, 06 november Beantwoorden

  Super leuke ketting!

 • chucky1012
  Geplaatst op 13:15h, 06 november Beantwoorden

  Zo leuk!
  Vrolijke kleuren ;-)

 • Manon
  Geplaatst op 13:28h, 06 november Beantwoorden

  Dat ziet er leuk uit !

 • Linda
  Geplaatst op 10:47h, 07 november Beantwoorden

  Wat een super leuke ketting, ik had de kettng wel symetrisch gemaakt, gewoon omdat dat beter bij me past, maar vind het een heel erg leuke ketting.

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 17:28h, 08 november Beantwoorden

   Dank je wel! Als symmetrisch beter bij je past moet je dat zeker doen :D

 • Mirjam
  Geplaatst op 11:37h, 07 november Beantwoorden

  Echt weer zó creatief en leuk bedacht! Vind de kleuren ook mooi gecombineerd!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 17:28h, 08 november Beantwoorden

   Awh, dank je wel voor het compliment!

 • Inge
  Geplaatst op 20:15h, 07 november Beantwoorden

  Ziet er vrolijk uit!

 • Margo
  Geplaatst op 08:18h, 24 september Beantwoorden

  Heb je die veren zelf geverfd? Zo ja, waarmee? Vind ze erg leuk!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 13:50h, 26 september Beantwoorden

   Dank je wel, Margo! Ze waren al blauw. Maar de blauwe wasknijpertjes bestelde ik op eBay! :)

Geef een reactie