DIY: BODY BUTTER BEERTJES - LoisLorinde.nl
13091
post-template-default,single,single-post,postid-13091,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: BODY BUTTER BEERTJES

butterbeertje

Happy Friday DIYday! Tijdens het opruimen van mijn make-up stash kwam ik mijn stukje cacaoboter weer tegen. Ik bestelde hem een hele poos geleden bij de Boozyshop en ik had er nog steeds mee gedaan, tijd om daar verandering in te brengen! Benieuwd hoe ik deze heerlijke naar chocola ruikende body butter beertje heb gemaakt?

butterbeertje4

Wat heb je nodig?
– Cacaoboter (30 g)
– Cacaopoeder (1 eetlepel)
– Geurloze kokosolie (1 eetlepel)
– Rubberen vormpjes

Omdat cacaoboter best hard is en ik veel te cool ben om het te laten smelten koos ik ervoor om er nog wat geurloze kokosolie bij te doen. Cacaoboter ruikt al heel erg naar chocolade, maar om het nog lekkerder en bruiner te maken deed ik er nog wat cacaopoeder erbij.

butterbeertje5

butterbeertje6

Het stukje cacaopoeder was ongeveer 30 gram. Daarbij deed ik nog twee eetlepels geurloze kokosolie en twee eetlepels cacaopoeder, genoeg voor drie beertjes. Maar ik had eigenlijk voor 1 eetlepel moeten gaan want de beertjes werden iets te zacht en te donker. Ik smolt de boter bijna helemaal in de magnetron, daarna de kokosolie en cacaopoeder erbij en goed roeren.

butterbeertje7

Dan is het tijd om het mengsel voorzichtig in de vormpjes te schenken. Deze vormpjes komen van Ikea, maar zijn volgens mij niet meer te koop. Je kan altijd op eBay zoeken naar ‘silicone mold bear’ en natuurlijk lowest firt instellen. Na het vullen plaatste ik de vorm in de koelkast om het proces te versnellen.

butterbeertje2

Na een uurtje of twee haalde ik ze uit de vorm en daar zijn ze! Helaas bleven ze een beertjes een stuk donkderder dan ik had verwacht en had ik wat minder zachte kokosolie moeten gebruiken. Maar wat ruiken ze ontzettend lekker naar chocolade, hmmm! <3

butterbeertje3

butterbeertje1

De body butter beertjes smelten snel in je handen en zorgen voor een heerlijke verzorgende olie die ruikt naar chocolade. Zoals je ziet geef de butter bar een beetje een bruin kleurtje af door de cacaopoeder die er in zit. Als je het goed verdeelt zie je het bijna niet, maar het geeft wel een wat gezonder kleurtje aan bijvoorbeeld je benen in de zomer. Ik vind ze ontzettend fijn en gebruik ze met plezier! Laat mij weten als je ook heerlijke body butter beertjes hebt gemaakt! Plaats een comment of link mij aan je foto op Twitter of Instagram met @LoisLorinde. Vind ik leuk! :D

Wat vind jij van body butter bars?

Liefs,
Lois Lorinde

27 Reactie's
 • Jana
  Geplaatst op 07:50h, 24 januari Beantwoorden

  Ooh zo schattig :D x

 • Sophie
  Geplaatst op 07:56h, 24 januari Beantwoorden

  Oeee, ze zien er echt tof uit! Ik zou bijna denken dat het eetbaar is;) Wat ben je toch origineel!

 • Charlotte
  Geplaatst op 08:10h, 24 januari Beantwoorden

  Wat super schattig! <3 onwijs leuk en het lijkt me heerlijk door de cacao.

 • Sofie
  Geplaatst op 08:19h, 24 januari Beantwoorden

  Wat super tof!

 • Manon
  Geplaatst op 08:20h, 24 januari Beantwoorden

  oh wat schattig leuke diy!

 • Kimberly
  Geplaatst op 08:39h, 24 januari Beantwoorden

  Ze zijn echt ontzettend lief zeg! Je zou ze bijna opeten ook hihi

 • Anne Solveig
  Geplaatst op 08:45h, 24 januari Beantwoorden

  Wat leuk bedacht!!

 • Kelly
  Geplaatst op 09:07h, 24 januari Beantwoorden

  Wat een leuke diy, leuk vormpje ook!

 • Sophie
  Geplaatst op 09:35h, 24 januari Beantwoorden

  Ah; dit is zo schattig! Dit moet ik ook eens gaan maken, haha!

 • Manon
  Geplaatst op 09:48h, 24 januari Beantwoorden

  Wat leuk! Grappig die beertjes ^^.

 • Roxanne
  Geplaatst op 10:16h, 24 januari Beantwoorden

  Superlief! Ik vraag me alleen wel af of de kleur niet op je huid blijft hangen. haha :)

  • LoisLorinde
   Geplaatst op 10:34h, 24 januari Beantwoorden

   Dank je wel! Zoals ik zei in het artikel zie je het bijna niet als je het goed verdeelt :)

 • Isabel Cristina
  Geplaatst op 10:18h, 24 januari Beantwoorden

  Wat een leuk idee! Ziet er heel leuk uit!

 • Joyce
  Geplaatst op 10:24h, 24 januari Beantwoorden

  Wat een leuk idee!

 • Evelien
  Geplaatst op 11:24h, 24 januari Beantwoorden

  Oeh wat leuk! En fijne bijkomstigheid dat extra zomerse kleurtjes :D

 • Deborah van den Berg
  Geplaatst op 13:49h, 24 januari Beantwoorden

  Wat superleuk! Ik zie meteen al andere geuren voor me, een beetje a la Lush! Echt enorm handig, dit artikel!

 • I scream beauty
  Geplaatst op 14:23h, 24 januari Beantwoorden

  Wat ontzettend leuk gedaan !

 • Rachel Kromdijk
  Geplaatst op 15:06h, 24 januari Beantwoorden

  wat ontzettend leuk gedaan! en wat een cute beertje! liefs x

 • Kimberly
  Geplaatst op 15:09h, 24 januari Beantwoorden

  Oooo wat leuk!

 • Natiza
  Geplaatst op 15:52h, 24 januari Beantwoorden

  Ik zag hem al voorbij komen op instagram!! Ik vind het wel echt super leuk !

 • Miss Happinez
  Geplaatst op 20:23h, 24 januari Beantwoorden

  Haha super leuk gedaan! De beertjes zijn zo lief <3

 • Heleen
  Geplaatst op 21:37h, 24 januari Beantwoorden

  Whaaa wat superleuk gedaan! :D Ben erg benieuwd naar de geur.

 • Tess Evea
  Geplaatst op 21:57h, 24 januari Beantwoorden

  Oh god wauw wat een onwijs tof idee. Heel erg, onwijs leuk! Ik ga het ook eens proberen, erg uniek.

 • Josephine
  Geplaatst op 22:26h, 24 januari Beantwoorden

  Ohhh dit is te leuk en schattig!

 • vintagirie
  Geplaatst op 11:51h, 25 januari Beantwoorden

  Wat ontzettend schattig!

 • Tessa
  Geplaatst op 19:44h, 25 januari Beantwoorden

  Super schattig en ze klinken echt mega fijn!

 • Bertine
  Geplaatst op 20:00h, 25 januari Beantwoorden

  het lijkt net een dropje! super cute!

Geef een reactie