DIY: BAG WITH PINS - LoisLorinde.nl
29878
post-template-default,single,single-post,postid-29878,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: BAG WITH PINS

Alweer drie jaar geleden deelde ik mijn pin collectie die ik op een klein tasje had gedaan. Inmiddels is mijn collectie flink gegroeid en was er een grotere tas nodig.

Oke, pins op een tas vastmaken is niet zo moeilijk. Gewoon door de stof heen prikken en klaar. Ze kunnen echter snel kwijtraken en dat vind ik zonde. Daarom koos ik ervoor om ze vast te maken met secondelijm. Maar eerst; bedenk precies waar je welke pin wilt hebben.

Weet je precies waar je elke pin wilt hebben? Dan is het tijd om gaten te prikken op de juiste plekken. Bij een dikke stof kan het handig zijn om een passer te gebruiken in plaats van de pin zelf. De secondelijm doe ik op twee plekken: de punt van de pin zelf (voorkant) en op de vlindersluiting van de pin (achterkant). De lijm droogt erg snel (vandaar de naam, duh) dus na het aanbrengen moet je de pin zo snel mogelijk op de tas bevestigen.

Met de secondelijm gaan ze echt nergens heen. Het lijkt misschien zonde, pins die je nooit meer kan hergebruiken. Maar het is nog meer zonde als er pins kwijtraken en ik wil gewoon naar buiten durven met mijn tas, haha. Ik heb nog een heleboel pins over, maar dit zijn toch wel mijn favorieten. Elke individuele pin zegt iets over mijn persoonlijkheid en interesses. Wie weet dat ooit de andere kant van de tas aan de beurt komt. :)

Spaar jij pins? Zo ja, hoe gebruik je ze?

liefsloisje

4 Reactie's
 • Kelly
  Geplaatst op 17:17h, 23 augustus Beantwoorden

  Zo leuk! Ik heb zelf geen pins, maar ik zie wel altijd hele leuke. Vraag me dan altijd af wat ik er mee moet, maar dit is een leuk idee. Ga ik onthouden :)

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 13:16h, 30 augustus Beantwoorden

   Dank je wel! Leeuk, ben benieuwd of je er uiteindelijk iets mee gaat doen!

 • Jessica J.
  Geplaatst op 10:41h, 27 augustus Beantwoorden

  Ziet er heel fleurig uit! Ik heb een paar pins op m’n (nep)lederen jasje. Die heb ik vastgemaakt met speciale slotjes die ik via Etsy kocht. Die kunnen ook nergens meer heen, maar ik kan ze wél nog hergebruiken doordat je dat systeempje wel terug los kan krijgen.

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 13:18h, 30 augustus Beantwoorden

   Dank je wel! Oh wat handig! Heb nog nooit gehoord van speciale slotjes. Als ik dat eerder geweten had.. Haha.

Geef een reactie