DAGJE LEUVEN + NACHTJE NOVOTEL - LoisLorinde.nl
19602
post-template-default,single,single-post,postid-19602,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-24.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

DAGJE LEUVEN + NACHTJE NOVOTEL

leuven

Afgelopen weekend ben ik samen met mijn vriend Bram naar Leuven geweest. We mochten overnachten in een mooi Novotel Hotel in het centrum van de Belgische stad. Natuurlijk hebben we ook door heel Leuven gelopen om alles te bekijken. Een geweldig weekendje Leuven! Kijk je mee?

leuven2

Daar gaan we dan! Op met de auto naar Leuven. ‘Let’s go with the banana!’ (Wie snapt ‘m? Hahaha).

leuven6

leuven7

Als eerst hebben we onze spullen gedropt in het Novotel Hotel en zijn naar het centrum gaan lopen om alles te bekijken. Leuven heeft veel oude gebouwen, maar dit was juist een nieuwer gedeelte van Leuven waar we langs kwamen. Ik vond het wel een toffe foto!

leuven12

leuven13

Leuven is niet ontzettend groot, maar heeft toch een heleboel mooie winkelstraten. Er zouden drie winkels in Leuven zijn die Yankee Candle verkopen en ik wilde er minimaal eentje vinden. Normaal bestel ik de geliefde geurkaarsen altijd online, dus het leek mij extra leuk om ze een keer in een winkel te kunnen ruiken. Bram wilde graag helpen met de grote zoektocht en werd erg fanatiek, hahaha. Uiteindelijk vonden we één winkeltje en daar kocht ik een Clean Cotton waxtart met een oud label.

leuven8

‘Hé, mijn naam in spooktaal!’ is wat ik dacht toen ik langs deze schattige tekening liep. Helaas, er staat 2015 in plaats van LOIS. Maar geef toe, die 5 lijkt wel heel erg op een S. Toch?

leuven9

Ook was er een markt met heel veel lekkere hapjes. Op aanraden van Dagmar hebben we een heerlijke Belgische wafel geprobeerd. Mét karamelsaus. Hmmmm! En ‘s avonds aten we Vlaamse frietjes, want dat moet nou eenmaal als je in België bent.

leuven4

leuven5

Daarna zijn we terug naar het Novotel hotel gegaan om bij te komen van de lange maar zeer geslaagde dag. De kamer ziet er ontzettend mooi uit met alles erop en eraan. Het kleurgebruik geeft de kamer een hele gezellige sfeer. Ook de cirkelpatronen die overal in terugkomen vind ik een vrolijke uitstraling hebben. Alles werkt met een pasje: de lift, de deur, de fitnessruimte en zelfs het licht. Erg leuk, en vooral heel handig. Een prachtig luxe hotel!

leuven11

Zondagochtend hebben we genoten van een heerlijk ontbijtje in het Novotel Hotel in Leuven. Wafels, appelmoes, broodjes en verse sinaasappelsap. Maar de baby brownie maakte het ontbijt helemaal af. Het was een geweldig weekendje Leuven! Zo gaaf dat ik dit voor mijn blog mocht meemaken!

Ben jij al in Leuven geweest?


27 Reactie's
 • Dionne
  Geplaatst op 08:16h, 04 februari Beantwoorden

  Aaaaah dit meen je niet..? Ik was afgelopen weekend ook in Leuven en sliep ook in het Novotel. :O Vandaag staat mijn plog online. Hoé toevallig…

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 08:20h, 04 februari Beantwoorden

   Hahaha, wat grappig! Ik ga jouw plog eens bekijken en lezen :D

 • Ingeborg
  Geplaatst op 08:32h, 04 februari Beantwoorden

  Oh ziet er super leuk uit! Ik ben nog nooit in Leuven geweest, maar fijn dat je zo’n leuke tijd hebt gehad :)

 • Denise
  Geplaatst op 08:33h, 04 februari Beantwoorden

  Aaah wat een super mooi hotel! Hele mooie foto’s Lois! <3

 • jana
  Geplaatst op 08:35h, 04 februari Beantwoorden

  Wat leuk dat je naar Leuven bent geweest :D Zo te horen was het heel geslaagd :) Die wafel ziet er jum uit!

 • Deisy
  Geplaatst op 08:43h, 04 februari Beantwoorden

  Wat een fijn hotel zeg en die wafel ziet er echt heerlijk uit zeg. Hahaha grappig van die letters trouwens op het raam: ik zie het er trouwens ook in dus zo gek idee is het nog niet ;-) X

 • beautifulday4makeup
  Geplaatst op 08:47h, 04 februari Beantwoorden

  Ik vind het leuk dat jullie Leuven in de schijnwerpers zet. Die stad is echt super

 • Dina
  Geplaatst op 08:53h, 04 februari Beantwoorden

  Halloooo zeg, alleen al die wafel! <3

 • Sophie
  Geplaatst op 09:01h, 04 februari Beantwoorden

  Leuven ziet er leuk uit! En dat hotel is ook echt een plaatje :-) Ik wil nog dolgraag een weekendje naar Berlijn en Antwerpen :-) Ah en die 2015 is écht ook Lois!

 • Kirsten
  Geplaatst op 10:15h, 04 februari Beantwoorden

  Wat fijn dat jullie in zo’n prachtig hotel mochten slapen (: Leuven lijkt me ook nog echt leuk om te bezoeken!

 • Pauline
  Geplaatst op 10:21h, 04 februari Beantwoorden

  wat leuk dat je naar Leuven ging! Ik ging er vorig jaar heen voor Valentijn. Hihi, die 2015 lijkt echt op je naam! Het zag er heel leuk uit! Die wafel, mmm…

 • Eva
  Geplaatst op 11:01h, 04 februari Beantwoorden

  Ik studeer al twee jaar in Leuven dus ik ben er heel vaak! Maar ik wist zelfs niet dat ze ergens Yankee Candles verkopen, ik ga volgende week maar eens op zoek haha!

 • Daphne
  Geplaatst op 11:29h, 04 februari Beantwoorden

  Ziet er supergezellig uit! En die wafel, heeeerlijk <3

 • Manon
  Geplaatst op 11:32h, 04 februari Beantwoorden

  Leuven ziet er heel gezellig uit.

 • Bertine
  Geplaatst op 12:45h, 04 februari Beantwoorden

  Super leuk zeg! Mooie foto’s heb je gemaakt!

 • BySilke
  Geplaatst op 12:57h, 04 februari Beantwoorden

  Hoe leuk dat je mocht overnachten in een Novotel! Ik ben eigenlijk zelf -als Vlaming- nog maar 1 keer in Leuven geweest, maar moet er zeker nog eens geraken. Mmm. wafels & frietjes, da’s de hemel :)

 • Marike
  Geplaatst op 14:03h, 04 februari Beantwoorden

  Ik heb volgens mij dezelfde wafel gehad ooit, op het grote plein ofzo? Hij is zo lekker, veel beter dan in Nederland!

 • Kelly
  Geplaatst op 14:37h, 04 februari Beantwoorden

  Ziet er leuk uit!

 • chucky1012
  Geplaatst op 15:03h, 04 februari Beantwoorden

  Dat ziet er heel goed uit!
  Wat een leuke foto’s!
  Je had een fijn weekend ;-)

 • Rianne
  Geplaatst op 15:19h, 04 februari Beantwoorden

  Klinkt heel leuk! Het hotel ziet er zo mooi uit!

 • Withlovefroms
  Geplaatst op 17:47h, 04 februari Beantwoorden

  Wat leuk dat je naar Leuven bent geweest! Ik vind het ook een geweldige stad & de Belgische wafels zijn inderdaad een aanrader!

 • De DIY Diva
  Geplaatst op 17:49h, 04 februari Beantwoorden

  O, Leuven, daar wil ik ook nog graag heen. En Belgische wafels eten ga ik lekker doen, als wij voor het 1D concert in Brussel zijn over een tijdje… Dank voor deze Belgische ‘voorpret’!

 • Wendy
  Geplaatst op 20:57h, 04 februari Beantwoorden

  Nog nooit geweest, ik zal deze tip eens onthouden. Hotelkamer ziet er inderdaad erg mooi uit.

 • Stephanie
  Geplaatst op 12:49h, 05 februari Beantwoorden

  Ik studeer in Leuven en het is inderdaad zo’n mooie stad (:
  Ik kan het ook iedereen aanraden!

 • Anneleen
  Geplaatst op 15:47h, 05 februari Beantwoorden

  Ik vind het altijd leuk om jullie te horen babbelen over onze frietjes en wafels ;) het hotel ziet er heel mooi en netjes uit!

 • Nele
  Geplaatst op 01:18h, 23 april Beantwoorden

  Weet je nog in welke winkels in Leuven ze Yankee Candle verkopen?

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 11:19h, 28 april Beantwoorden

   Hi Nele,

   Dat weet ik helaas niet meer. Ik kan mij alleen herinneren dat het tuinwinkeltje een stukje lopen was vanaf het centrum.

Geef een reactie