DRINK: BUTTERFLY PEA PROSECCO - LoisLorinde.nl
29744
post-template-default,single,single-post,postid-29744,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DRINK: BUTTERFLY PEA PROSECCO

Blauwe thee die in paars kan veranderen. Klinkt magisch. Maar het bestaat. Vandaag vertel ik je meer over de bijzondere butterfly pea tea en hoe je er kleurrijke prosecco mee kan maken.

Butterfly pea (ook wel kittelbloem in het Nederlands) is een bloem waar je thee mee kan zetten. Het geeft heet water een helderblauwe kleur. Deze blauwe kleur verandert in paars zodra het in contact komt met iets zuurs, zoals citroensap. De thee ruikt sterker dan het smaakt. Plantig. En vooral in combinatie met iets anders, zoals prosecco, is de smaak te verwaarlozen.

Hele sterke butterfly pea tea heeft een donkere diepblauwe kleur. Hier heb ik blauwe ijsblokjes van gemaakt. Alleen gekleurde ijsblokjes zijn al genoeg om een uniek drankje te maken. Maar de lichtzure prosecco zorgt ook nog eens voor een paarse kleur zodra de ijsblokjes smelten. Voeg eventueel extra thee en een druppeltje citroensap toe voor een extra intense kleur.

Een kleurrijke binnenkomer op elk feestje!

Kende jij butterfly pea tea al voor het lezen van deze post?

liefsloisje

4 Reactie's
 • Kelly
  Geplaatst op 10:48h, 01 april Beantwoorden

  Wauw, dit is echt een eye catcher voor feestjes. Ziet er zo lekker uit!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 19:34h, 07 april Beantwoorden

   Jaaa, dank je wel! :D

 • Dinja
  Geplaatst op 22:13h, 07 april Beantwoorden

  Wat grappig zeg, ik wil dit wel een keertje proberen :) !

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 21:11h, 11 april Beantwoorden

   Leuk!! Echt een aanrader :)

Geef een reactie