ART: STRIAE - LoisLorinde.nl
29564
post-template-default,single,single-post,postid-29564,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

ART: STRIAE

Gisteren heb ik mijn gezondheidssituatie gedeeld in mijn Instagram stories. In mijn highlights te vinden onder het kopje ‘Ongezondheid’. Een van de dingen die ik daar benoem is mijn eczeem. Hiervoor gebruik ik hormoonzalf en dit maakt mijn huid extra dun. Door de dunne huid – in combinatie met overgewicht – zijn er onderhuidse scheuren ontstaan. Dit kunstproject is een ode aan striae.

Vrijwel overal heb ik striae. Op mijn buik, dijen, knieholtes, binnenkant van mijn ellebogen, oksels, borsten en billen. Ik besloot dit subtiel te fotograferen om er vervolgens overheen te tekenen. Met dit kunstproject wil ik laten zien dat striae niet lelijk is en hoort bij je verhaal en wie je bent. Zie het als krachtige vlammen of je eigen persoonlijke tijgerstrepen.

Heb jij striae of andere littekens? Ben jij hier onzeker over?

liefsloisje

6 Reactie's
 • Jessica J.
  Geplaatst op 11:58h, 19 februari Beantwoorden

  Echt een prachtig project, Lois. ♡

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 16:36h, 19 februari Beantwoorden

   Dank je wel, Jessica! <3

 • Evelien
  Geplaatst op 21:51h, 20 februari Beantwoorden

  Wow, dit is echt stoer. Respect!!! En mooie boodschap zit erachter. Je moet hier meer mee doen meis!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:31h, 21 februari Beantwoorden

   Dank je wel, Evelien! <3 Aan wat voor dingen zat je dan te denken?

 • Nienke
  Geplaatst op 16:08h, 21 februari Beantwoorden

  Prachtig dat je dit deelt! Ik heb enorme striae en dat maakt me best onzeker. Ik heb altijd stokjes van benen gehad door mijn ondergewicht, maar toen ik eindelijk na moeite op een gezond gewicht kwam, kon mijn huid dit niet bijhouden. Het lijkt wel een kraterschap daar beneden. En het ergste is, dat het soms zelfs pijn doen. Hele mooie woorden en goede post. :)

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:36h, 21 februari Beantwoorden

   Dank je wel, Nienke! Ik snap dat het je heel onzeker kan maken. Dat deed het mij ook. Maar nu veel minder gelukkig. Ja, vooral nieuwe striae kan heel pijnlijk zijn.. Het is ook best een naar idee dat je huid scheurt. Fijn dat het gelukt is om op gezond gewicht te komen! Dat is het belangrijkste. En ik hoop dat deze post een beetje heeft geholpen om je minder onzeker te maken. Heel veel mensen hebben het en het is niks om je voor te schamen. :)

Geef een reactie