ART: PATTERNS - LoisLorinde.nl
29417
post-template-default,single,single-post,postid-29417,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

ART: PATTERNS

Er zijn allerlei verschillende manieren om patterns te creëren. Vandaag leg ik twee manieren uit waarmee ik deze panterprints heb gemaakt. Klik snel verder!

Kennen jullie Kwalianus nog?

Patterns kan je heel gemakkelijk maken door elk random ‘plaatje’ te vermenigvuldigen, zoals ik deed met deze Kwalianus en luipaard vlek illustraties. Dit kan je doen in Photoshop met Copy + Paste. Als je een doorlopend patroon wilt, die je bijvoorbeeld kan gebruiken als achtergrond, kan je deze tutorial gebruiken. Zo creëer je een afbeelding die eindeloos kan doorlopen.

Kan je moeilijk kiezen? Snij dan een vorm uit papier en fotografeer het telkens met een ander achtergrond. Zo kan je eindeloos veel kleuren en vormen uitproberen.

Open de foto in Photoshop en gebruik de Magic Wand Tool om het papier om de gaten heen selecteren. Met Backspace kan je vervolgens de selectie verwijderen waardoor het transparant wordt. Zorg ervoor dat de laag unlocked is voor je dit doet. Verwijder daarna de rest van de foto en vermenigvuldig met Copy + Paste. En voila, daar is je eigen (panter) print. Eindeloos veel mogelijkheden!

Wat voor patroon zou jij maken?

liefsloisje

4 Reactie's
 • Evelien
  Geplaatst op 22:12h, 08 januari Beantwoorden

  Wat knap! Ik kan echt niet overweg met die functie van Photoshop, haha. En het ziet er zo tof uit!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 11:46h, 13 januari Beantwoorden

   Dank je wel!! Awh, veel oefening haha.

 • Missynicolekatje
  Geplaatst op 09:45h, 13 januari Beantwoorden

  Wat leuk en erg handig kun je dat ook gebruiken bij paint shop pro ?

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 11:46h, 13 januari Beantwoorden

   Hi Nicole! Dank je wel!
   Zelf heb ik geen ervaring met Paint Shop Pro. Maar dit lijkt een goede (wel een oude) tutorial voor het maken van je eigen pattens: https://www.youtube.com/watch?v=4uEgNf6iyYI
   Ik hoop dat je er wat aan hebt. Er zijn vast nog andere tutorials te vinden :)

Geef een reactie