ART: NEGATIVE - LoisLorinde.nl
29201
post-template-default,single,single-post,postid-29201,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

ART: NEGATIVE

Door een afbeelding om te zetten in negatief kan je een gaaf neon effect creëren. Vandaag leg ik uit hoe.

Je creëert een negatief in Photoshop met de Invert functie. De shortcut is CMD + I voor Mac en CTRL + I voor Windows. Heb je geen Photoshop? Gratis fotobewerkingsprogramma’s (zoals Gimp) hebben vaak ook deze optie.

Als je aan de slag gaat is het fijn om te weten wat de negatief van elke kleur is. Hierboven heb ik een regenboog aan kleuren met de negatieven voor jullie op een rij gezet. De kleur veranderd dan in de tegenovergestelde kleur uit het klassieke kleurenwiel. Mijn illustraties zijn gemaakt met kleur potlood. Voor deze techniek kan je elk materiaal gebruiken dat jij zelf wilt. Maar voor het lichtgevende effect is een tekening met veel contrast wel fijn.


De techniek leerde ik kennen door @maicolle.art op Instagram. Michael maakt prachtige realistische illustraties en tekent bijna alleen maar op bonnetjes.


Met deze simpele techniek kan je ontzettend gave neon creaties maken. Vooral op een beeldscherm met hoog contrast lijkt het net alsof de afbeelding licht geeft. Zelf met fluoriserende verven aan de slag gaan kan natuurlijk ook. (En is ook zeker leuk om eens te proberen.) Maar dit is wat laagdrempeliger en het effect is snel bereikt.

Zelf aan de slag gaan? Deel je creaties met #LLcreate of stuur een mailtje naar info@loislorinde.nl!

Wat vind jij van dit effect?

liefsloisje

Geen reactie's

Geef een reactie