ART: HOLOGRAPHIC TAPE - LoisLorinde.nl
29289
post-template-default,single,single-post,postid-29289,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

ART: HOLOGRAPHIC TAPE

Grote kans dat je het kinderboek ‘Mooiste vis van de zee’ (of in het Engels: ‘The Rainbow Fish’) kent. Als kind was ik al gefascineerd door de glimmende schubben en ik vind het nog steeds prachtig. En dit holografische effect kan je heel gemakkelijk zelf namaken.

Om in het onderwaterthema te blijven tekende ik zelf ook een vis, maar dan in mijn eigen stijl. Met een kleine schaar knipte ik holografische tape in de juiste vorm voor mijn vis. Voor preciezer werk kan je ook goed een stanleymesje gebruiken.

Holografisch tape vind je tegenwoordig in een heleboel winkels met hobbiespullen. De tape links is van HEMA en rechts is van Xenos. Ook bij de Action kan je verschillende soorten holografische en andere glimmende tapes vinden.

De mooite vis van de zee is een van mijn favoriete kinderboeken. Bij de Hema verkopen ze ook stickers met hetzelfde holografisch cirkelpatroon als in het boek. Maar mijn voorkeur gaat uit naar een ‘egale’ glans.

De tape is vooral handig als je kleine details van je illustratie wilt accentueren. Als je een groter oppervlakte wilt bedekken raad ik het aan om stickers te gebruiken. Ook kan je werken met lagen door bijvoorbeeld heel veel cirkels van de holografische tape te maken met een perforator. Hiermee kan je een grote vis voorzien van glimmende schubben.

Zou jij deze techniek gebruiken? Zo ja, waar voor?

liefsloisje

4 Reactie's
 • Jessica J.
  Geplaatst op 09:30h, 18 december Beantwoorden

  Ohhh, dat boek, wat een herinneringen! Ik vond het vroeger ook al prachtig. Wat een superschattig visje heb je getekend. Leuk detail, met die tape. Ik vond trouwens het patroon van vroeger, met die cirkeltjes, juist wel erg mooi. :-)

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 12:40h, 20 december Beantwoorden

   Dank je wel, Jessica!! En dat snap ik heel goed, haha. Mijn voorkeur gaat naar egaal omdat dit eerst heel weinig te vinden was (alles was met cirkeltjes), maar nu is het juist andersom haha.

 • Kelly
  Geplaatst op 15:55h, 18 december Beantwoorden

  Dit ziet er gaaf uit zeg! :)

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 12:41h, 20 december Beantwoorden

   Dank je wel!!

Geef een reactie