ART: HEAT EMBOSSING - LoisLorinde.nl
29280
post-template-default,single,single-post,postid-29280,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

ART: HEAT EMBOSSING

Happy New Year! We gaan glinsterend het nieuwe jaar in. Heat embossing is het creëeren van een glimmende oppervlakte door speciaal poeder te laten smelten. Benieuwd hoe het werkt? Lees dan snel verder.

Wat je nodig hebt is een heat embossing set, papier en tekenmateriaal naar keuze. Een set bevat een waterstift, embossing poeder en een heater (soort mini föhn). De heat embossing set die ik gebruik kocht ik bij Action voor € 12,95.

Met de waterstift ga je over het gedeelte dat je wilt embossen. De poeder blijft hier dan aan plakken. De overige poeder kan je van het papier schudden en weer terug in het bakje doen. In plaats van een waterstift kan je ook een vochtige verfkwast gebruiken, dit vind ik persoonlijk fijner om mee te werken. Zit de poeder op de juiste plek? Dan is het tijd om het te laten smelten met de heater.

Dit effect kan je eigenlijk op bijna geen andere manier nabootsen. Je kan gebruik maken van glimmende verf of metallic papier, maar dat is toch niet hetzelfde. Het is een originele toevoeging aan je illustraties. En ik zal het zeker vaker gaan gebruiken.

Had jij al eens gehoord van heat embossing?

liefsloisje

Geen reactie's

Geef een reactie