6 MANIEREN OM TE ONTSTRESSEN - LoisLorinde.nl
28503
post-template-default,single,single-post,postid-28503,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

6 MANIEREN OM TE ONTSTRESSEN

Terwijl ik dit schrijf moet ik eigenlijk aan een deadline werken.. Ontwijken is ook een manier van ontstressen, alleen niet de juiste. Vandaag deel ik 6 manieren die mij helpen om te ontstressen!

Lijstjes maken

Je deadlines ontwijken maakt de last minute stress des te erger. Je kan maar beter goed voorbereid zijn en goed plannen. En hierbij helpen mijn eindeloze lijstjes. Schrijf alles op. Echt alles. Daarna kan je al je gedachten gaan ordenen en is het uit je hoofd.

Hebbedingetjes bestellen op eBay

Oké, als je dit leest denk je waarschijnlijk dat ik tijdens mijn ‘On my way from eBay‘ artikelen enorme stress had. Maar dat valt gelukkig reuze mee. Ik vind het gewoon ontzettend leuk om te kijken wat voor resultaten mijn gekke zoektermen opleveren. ‘Galaxy cat’ is daar een van. Zo bestelde ik van de week een middle finger cat hoesje voor maar 3 euro en heb ik weer iets om naar uit te kijken. Je kan natuurlijk ook naar de winkel (lees: Action) gaan, maar dan is de verrassing van het wachten op de post weg.

Onzinnige tekeningetjes maken of kleuren

Tekenen helpt bij mij ook enorm als ik stress heb of angstig ben. Eigenlijk bij elke emotie die ik niet wil voelen. Soms probeer ik het gevoel te uiten op papier. Maar juist ook onzinnige dingen tekenen helpt, zoals gekke krulletjes en cirkels.
Houd je niet zo van zelf tekenen? Dan is een kleurplaat ook ideaal en heel erg rustgevend. Je hebt tegenwoordig allerlei kleurboeken voor volwassenen.

Agressief doen met een foam zwaard

Ja, je leest het echt. Ik kocht een foam zwaard bij Flying Tiger en ben helemaal los gegaan. Heerlijk. Waar een kickboxles nemen snel hoogdrempelig is, is een speelgoed zwaard kopen dat niet. Je kan lekker overal op slaan en niks gaat kapot. Oké, behalve het zwaard zelf dan. Ik heb mijn winterjas over de deur gehangen en ben gaan vechten tegen mijn geïmproviseerd stootkussen. Daarnaast heb ik een tweede zwaard gekocht zodat ik met mijn vriend kan vechten. Werkt ook erg goed als je boos bent op iemand.

Frisse lucht en Pokémon vangen

Ga naar buiten! Loop een rondje door het park in de buurt en laat de wind door je haren waaien. Pokémon GO spelen maakt zo’n wandeling nog wat leuker. Ja, ik speel het nog steeds Er zijn inmiddels heel wat nieuwe Pokemon en features toegevoegd dus wellicht nog een keer het proberen waard.

Een geurkaars branden

Je zou het niet denken als je mijn kaars kast ziet, maar ik heb een periode lang geen kaarsen gebrand en was bijna vergeten hoe rustgevend het is. Yankee Candle heeft bijvoorbeeld ook een aromatherapielijn met kalmerende geuren. Zelf kan ik erg ontspannen bij munt, citrus en lichte vanille geuren. Een warm kopje thee erbij doet het ook altijd goed.

Op de foto zie je 6 items die te maken hebben met de 6 manieren van ontstressen die ik hierboven genoemd heb. Een klein foto experimentje. Herken jij ze? En wat doe jij om te ontstressen?

liefsloisje

4 Reactie's
 • Dinja
  Geplaatst op 09:16h, 02 februari Beantwoorden

  Ohhh ik speel ook nog lekker Pokémon GO :)
  en tekenen vind ik ook behoorlijk ontstressend (vandaar dat ik aan mijn eigen tekenchallenge begonnen ben). Soms is doelloos filmpjes kijken op Youtube ook wel ontstressend :)

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 14:07h, 03 februari Beantwoorden

   Leuk om te horen dat je ook nog speelt! Wat tof van je eigen tekenchallenge! Ik wil ook meer gaan tekenen. En YouTube is inderdaad ook een goede manier! :)

 • Jessica J.
  Geplaatst op 10:39h, 02 februari Beantwoorden

  Ik speel ook nog steeds Pokémon GO. :-) Een lange wandeling helpt inderdaad om te ontstressen. En natuurlijk een bad nemen met een ontspannende Bath Bomb van Lush. ♥

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 14:09h, 03 februari Beantwoorden

   Aah, super leuk dat je ook nog speelt! Helaas heb ik geen bad meer, maar kan zeker genieten van heerlijke Lush producten!

Geef een reactie