4X MINI DIY'S MET PLASTIMAKE - LoisLorinde.nl
21285
post-template-default,single,single-post,postid-21285,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

4X MINI DIY’S MET PLASTIMAKE

okt13

Happy Friday DIYday! Eindelijk een een paar kleine DIY’s met PlastiMake. PlastiMake zijn kleine plastic balletjes die je kan vervormen als het warm is. Ik bestelde een tijdje gelden een halve kilo op eBay. Met het hervormbare plastic maakte ik mini macarons, een vormpje, ringen en als versteviging voor mijn oplader.

plastimake2

In de video hierboven is te zien hoe de hervormbare plastic balletjes precies werken.

plastimake3

plastimake4

PLASTIC VORM

Een van de dingen die als eerst in mij op kwam was het maken van een vorm. Van het warme plastic kneedde ik een bal en daar drukte ik een mini wasknijper in. Nu zou je met een andere vloeistof een paperclip vorm kunnen maken. Nu werkt het wel met klei, maar niet met een vloeistof. De vloeistof loop eruit omdat de vorm niet recht genoeg is. Dit zou ik eventueel weer op kunnen warmen en rechter kunnen maken.

plastimake6

OPLADER VERSTEVIGEN

Waar PlastiMake ook veel voor gebruikt wordt is het verstevigen van snoeren. Dus dat deed ik met mijn iPhone oplader. Het risico is wel dat het kan gaan breken op een andere plek. Tot nu toe werkt het prima!

plastimake2

plastimake3

HOLOGRAM RINGS

Ook maakte ik twee ringen van PlastiMake. Het makkelijke is dat je het zo lang kan opwarmen tot de ring perfect zit. Helemaal op maat gemaakt! Daarna deed ik er een laagje van nagellak overheen. Harp On It van Color Club is een prachtige holografische lak. Of ik het vaak zou dragen weet ik niet.. Maar leuk is het wel!

plastimake4

plastimake5

MINI MACARONS

En je kan natuurlijk ook gewoon schattige voorwerpen knutselen, net als dat je dat met klei zou doen. Ik maakte twee mini macarons die ik verfde met nagellak. Wat een priegelwerkje was dat.. Hahaha!

Laat mij weten als je ook met PlastiMake aan de gang bent gegaan! Gebruik hashtag #LoisDIY of link mij aan je foto op Twitter of Instagram met @LoisLorinde. Vind ik leuk! :D

Wat zou jij maken met PlastiMake?


Follow

16 Reactie's
 • Liselot
  Geplaatst op 06:48h, 09 oktober Beantwoorden

  Ah, echt schattig die macarons. Slim om nagellak over die ring te doen, nu is ie net wat specialer :)

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:15h, 09 oktober Beantwoorden

   Jaaa, leuk he! Ik heb echt een zwak voor holografische dingen, haha.

 • chucky1012
  Geplaatst op 07:06h, 09 oktober Beantwoorden

  Wat leuk en zo apart!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:19h, 09 oktober Beantwoorden

   Dank je! Het is echt heel leuk spul!

 • beautifulday4makeup
  Geplaatst op 08:19h, 09 oktober Beantwoorden

  Het lijkt mij idd wel handig om je kabels te verstevigen

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:20h, 09 oktober Beantwoorden

   Jaaa, daar is het echt ideaal voor!

 • Linda
  Geplaatst op 09:39h, 09 oktober Beantwoorden

  Wat een ideaal spul, zou het zeker voor mijn snoer gebruiken, het lijkt me super leuk om daar eens mee aan de slag te gaan…..die macarons zijn schattig :-) en een verliefde Kwalianus is ook erg leuk, hoe heet zijn vriendinnetje?

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:21h, 09 oktober Beantwoorden

   Misschien geef ik binnenkort ook wat weg op de blog! Zodat jullie er ook mee aan de slag kunnen gaan! :D En dank je wel! Het vriendinnetje van Kwalianus heb ik ooit Kwaliana genoemd, haha.

 • Daphne
  Geplaatst op 11:16h, 09 oktober Beantwoorden

  Die macarons zijn zo schattig, super leuk!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:21h, 09 oktober Beantwoorden

   Dank je wel Daphne!!

 • Anneleen
  Geplaatst op 21:38h, 09 oktober Beantwoorden

  Oh die macarons zijn schattig! Leuk gemaakt!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:22h, 09 oktober Beantwoorden

   Dank je! Was wel even wat werk, haha!

 • Nancy
  Geplaatst op 22:46h, 09 oktober Beantwoorden

  Super leuk! Ik heb nu ook een pond besteld haha. Lekker hobbyen

 • Dana
  Geplaatst op 23:43h, 09 oktober Beantwoorden

  Super leuk! Nu wil ik echt spontaan plastimake bestellen :D

 • alexa
  Geplaatst op 20:39h, 10 oktober Beantwoorden

  ahh wat super leuk en creatief!

 • Dinja
  Geplaatst op 20:45h, 11 oktober Beantwoorden

  Dat plastimake lijkt me echt geweldig spul. Je hebt er leuke (en handige) dingen mee gemaakt!
  Die macarons zien er echt uit om op te eten ;)

Geef een reactie