3X ALTERNATIEVE TOSTI'S - LoisLorinde.nl
28081
post-template-default,single,single-post,postid-28081,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

3X ALTERNATIEVE TOSTI’S

Meestal lunch ik met crackers, salade of een warme maaltijd. Maar áls ik boterhammen eet, dan stop ik ze vaak in mijn tosti-ijzer. Vaak is dit een normale tosti met groente erbij. Ik was weer eens toe aan iets anders.

S’MORES
De bekende koek-marshmallow-chocola combinatie genaamd s’mores is ontzettend makkelijk na te maken in tosti-vorm. Smeer een boterham met chocoladepasta en leg er kleine stukjes marshmallow op. Even in het tosti-ijzer en voila, een knapperige boterham met warme chocolade en gesmolten marshmallow. Ik heb dit pas 1x geprobeerd en het is erg lekker. Wel iets aan de te zoete kant.

VEGAN PIZZA
Soms heb ik zin in een tosti, maar geen zin in kaas. Dan maak ik deze veganistische pizza variant. Smeer een dun laagje mosterd op een boterham en strooi hier edelgist vlokken overheen voor een hartige ‘kaasige’ maak. Met een paar plakjes tomaat erbij krijgt de tosti meteen een soort pizza smaak. Geen mosterdfan? Vervang het dan door een beetje (veganistische) mayonaise. Of maak gewoon een normale tosti met tomaat, ook erg lekker.

BANANA PEANUTS
Eerst was ik een beetje sceptisch over de combinatie van banaan en pindakaas. Fruit op brood vind ik echt een no go en jam is ook echt niet mijn ding. Maar door het op een boterham in een tosti-ijzer te doen krijgt het de smaak van gebakken banaan. Hmmm, dat smaakt toch wel goed! Je kan de pindakaas natuurlijk ook vervangen door chocoladepasta, amandelpasta of iets dergelijks.

Maak jij wel eens tosti’s? Zo ja, wat doe je erop?

liefsloisje

8 Reactie's
 • Daphne
  Geplaatst op 10:15h, 23 oktober Beantwoorden

  Wat een superleuke variaties; erg leuk om te zien voor een grote tosti-fan zoals ik! Ik experimenteer ook wel eens, maar houd het dan nog enigszins ‘binnen m’n comfortzone’ met kaas, pesto, tomaat en dat soort ingredienten, haha!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 21:48h, 23 oktober Beantwoorden

   Dank je wel Daphne! Aaah, ja, pesto is hier ook favoriet!

 • Dinja
  Geplaatst op 18:32h, 23 oktober Beantwoorden

  Hmm lekker tosti’s! Die s’mores variant lijkt me erg lekker!
  Als ik een tosti eet is het meestal simpel, of gewoon kaas, kaas-ham, cervelaat (is erg lekker op een tosti) of een tosti met pizza quick (al heet het tegenwoordig tosti quick volgens mij…)

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 21:51h, 23 oktober Beantwoorden

   Dank je! Ben benieuwd wat je van de s’mores vindt als je het een keer gaat doen! Ik eet zelf geen vlees, maar de pizza/tosti quick is een leuke tip die ik wel wil proberen. Klinkt erg lekker :)

 • Manon
  Geplaatst op 19:47h, 23 oktober Beantwoorden

  Hmmm met nutella ga ik eens proberen!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 21:52h, 23 oktober Beantwoorden

   Ben benieuwd wat je ervan vindt, Manon! :D

 • Mevrouw Marloes
  Geplaatst op 08:55h, 29 oktober Beantwoorden

  Ben benieuwd! Deze ga ik komende week uitproberen :) Ik maak eigenlijk altijd een tosti met kaas, lekker origineel, hahah!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 12:33h, 04 november Beantwoorden

   Haha, ook lekker! Ben benieuwd wat je er van vindt!

Geef een reactie