FOOD: VEGAN PINDAKOEKJES - LoisLorinde.nl
28547
post-template-default,single,single-post,postid-28547,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-13.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

FOOD: VEGAN PINDAKOEKJES

De laatste tijd ben ik steeds meer bezig met ‘meal prepping’, om zo geld én tijd te besparen. Naast volledige maaltijden, vind ik het ook erg leuk om tussendoortjes klaar te maken. Na een beetje experimenteren kwam ik tot dit simpele recept voor heerlijke veganistische pindakoekjes!

Ingrediënten voor 10 koekjes
⇢ 6 el pure pindapasta
⇢ 6 el (spelt)meel
⇢ 4 el ahornsiroop
⇢ 2 tl vanille extract
⇢ 1 tl bakpoeder
⇢ 1 tl kaneel
⇢ Snufje zout

Stappen
1. Meng alle ingrediënten in een beslagkom tot een stevig deeg.
2. Verdeel het deeg in 10 balletjes en druk deze plat op een met bakpapier bedekte bakplaat.
3. Voor een leuk patroon in de koekjes kan je er in drukken met een vork.
4. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20 minuten. De koekjes zijn klaar als ze licht gaan barsten en goudbruin van kleur zijn.
5. Laat afkoelen en eetsmakelijk!

Lekker, makkelijk en voedzaam! Als je ze niet romig genoeg vindt, kan je er ook nog een scheutje (amandel)melk bij doen. De olie uit de pinda’s maakt het vaak al smeuïg genoeg. Het zijn geen hele zoete koekjes, maar dat vind ik juist wel lekker. Oh, en je moet wel een beetje van pinda’s houden natuurlijk, haha.

Wat zijn jouw favoriete koekjes?

liefsloisje

Geen reactie's

Geef een reactie