FOOD: CHOCOPINDABALLETJES - LoisLorinde.nl
29495
post-template-default,single,single-post,postid-29495,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-13.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

FOOD: CHOCOPINDABALLETJES

Ben jij dol op de Reese’s peanut butter cups? Dan heb ik een ‘gezonder’ alternatief voor je. Het recept is helemaal aan te passen naar je eigen smaak.

Ingrediënten
⇢ 150 gram Pindakaas (100% pinda)
⇢ 80 gram Verkruimelde Havermout
⇢ 50 gram Verkruimelde amandel
⇢ 5 Medjoul dadels
⇢ 1 snufje Zout
⇢ 1 eetlepel Kaneelsuiker (eventueel)
⇢ 100 gram Pure chocolade

Stappen
1. Blend de havermout en amandel tot fijne kruimels.
2. Meng de havermout, amandel, medjoul dadels en pindakaas tot een kneedbare massa.
3. Voeg een eetlepel kaneelsuiker en snufje zout toe.
4. Maak balletjes met een diameter van ongeveer 2 centimeter.
5. Prik lolliestokjes of cocktailprikkers in de balletjes.
6. Smelt de pure chocolade au bain-marie.
7. Dip de balletjes in de chocolade. Als je pure chocolade zonder melk gebruikt zijn ze ook nog eens vegan.
8. Voeg eventueel sprinkles toe.
9. Laat minimal twee uur hard worden in de koelkast.
10. Eetsmakelijk!

Dit recept is prima aan te passen naar je eigen smaak. Niet dol op pinda’s? Gebruik dan een andere noten pasta. Liever geen pure chocolade? Ga dan voor melk of wit. Eindeloos veel mogelijkheden.

Lust jij de pindakaas-chocola combinatie?

liefsloisje

4 Reactie's
  • Dana
    Geplaatst op 08:37h, 25 januari Beantwoorden

    Dat is een leuk recept! Ik ga hem opslaan en een keer maken maar dan zonder dadels :)

  • Kelly
    Geplaatst op 08:42h, 25 januari Beantwoorden

    Dit is echt wat voor mij, lekker zeg!

  • Evelien
    Geplaatst op 21:15h, 25 januari Beantwoorden

    Ohhhh my god ik wil dit NU maken! Ik ben echt verslingerd aan Reese’s 🙏

  • Rachel
    Geplaatst op 22:33h, 30 januari Beantwoorden

    Thanks voor het delen, het ziet er echt mega lekker uit!

Geef een reactie