FOOD: AVOCADO ICECREAM - LoisLorinde.nl
29642
post-template-default,single,single-post,postid-29642,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-13.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

FOOD: AVOCADO ICECREAM

Is it avocado? Is it ice cream? It is both! Als je Buzzfeed of Insider Food volgt op Facebook ben je dit ongetwijfeld al tegengekomen. Avocado ijs in een echte avocadoschil. Ik probeerde het en laat je zien hoe je het maakt!

Ingrediënten
⇢ Avocado
⇢ Vanilleroomijs
⇢ Matchapoeder
⇢ Kaneelpoeder

Stappen
1. Snijd de avocado doormidden en schep de avocado eruit tot je twee lege avocadoschillen helpt.
2. Doe de avocado in de blender met een twee bolletjes vanilleroomijs erbij. Blend tot een gladde massa. Voeg eventueel een halve theelepel matchapoeder toe voor nóg groener avocado ijs.
3. Verdeel het mengsel over de twee avocado schillen en strijk de bovenkant glad met een spatel/mes.
4. Leg de gevulde avocadoschillen rechtop in de vriezer voor minstens 2 uur.
5. Schep een bolletje ijs uit beide gevulde avocadoschillen op de plek waar de pit hoort te zitten. Psst. Nu kan je stiekem proeven hoe je avocado ijs is geworden.
6. Vul één gat met een bolletje kaneelijs (of vanilleroomijs met wat kaneelpoeder). Dit is nu de bruine avocadopit.
7. Doe nog even in de vriezer voor je het ijs serveert.
8. Eetsmakelijk!

Voor een vegan variant is het vanilleroomijs van Alpro zeer geschikt.

Ik dacht eerst dat een hele avocado + 2 bolletjes vanilleroomijs veel te veel zou zijn om de avocadoschillen te vullen. Maar door het blenden van de avocado neemt het volume heel erg af. Daarnaast rekken de avocadoschillen iets uit tijdens het vriezen. Om dit te voorkomen kan je ze bijvoorbeeld in een kleine bakvorm leggen zodat ze hun vorm behouden.

Al met al ben ik heel erg tevreden met het resultaat. Het ziet er super leuk uit en was minder werk dan ik dacht. Wel moet ik wennen aan de smaak. Naast het vanilleroomijs heb ik niks toegevoegd. Het is een klein beetje alsof je bevroren avocado eet met slagroom. (Wat in feite ook zo is). Maar je kan de verhouding van avocado en vanilleijs natuurlijk helemaal aanpassen naar je eigen smaak. Of extra suiker en vanille toevoegen.

Ben jij avocado fan?

liefsloisje

1Reactie
  • Evelien
    Geplaatst op 21:04h, 19 maart Beantwoorden

    Oehh dit lijkt me heerlijk! Ik ben gek op avocado’s, Matchapoeder moet ik eens in huis halen, hoor d’r veel over!

Geef een reactie