DIY: GEOMETRIC CORK JEWELRY

geometric

Happy Friday DIYday! Via Facebook liet ik aan jullie zien dat ik bezig was met het uitsnijden van geometrische vormen uit kurken onderzetters. Sterre gaf het idee om de vormen te gebruiken als hangers voor in de kerstboom. En dat idee ga ik binnenkort ook uitvoeren! Maar eerst laat ik jullie mijn eigen idee zien, het maken van geometrische sieraden van de onderzetters. Benieuwd geworden? Lees dan verder!

kurkgeo1

Wat heb je nodig?
– Onderzetters van kurk
– Stanley mesje
– Alleslijm
– Ketting
– Ringetjes
– Tang
– Naald
– Basisring

kurkgeo3

De onderzetters die ik heb gebruikt zijn van HEMA. Voor een set van vier onderzetters betaal je maar één euro. Met het stanley mesje kan je er heel gemakkelijk allerlei geometrische vormen uitsnijden.

kurkgeo4

Na het snijden van aantal vormen koos ik twee driehoekjes uit en deze plakte ik op elkaar. Dit vrolijke vormpje plakte ik weer op een basisring met een lijmpistool. Dit soort DIY-ringen zijn te bestellen op eBay door te zoeken op ‘ring base’. Een lijmpistool vind ik hier ideaal voor, maar andere alleslijm werkt ook.

kurkgeo5

Voor de ketting deed ik eigenlijk hetzelfde. Alleen de driehoekige vormen die ik gebruik zijn weer een stukje groter. Met een brede naald prik ik twee gaatjes in de hoeken van de gecreëerde vorm. De kurk is niet ontzettend stevig, dus let er op dat je de gaatjes niet te dicht op de rand maakt. Hier doe je vervolgens de ringetjes doorheen om de kurk vast te maken aan een stuk ketting. Het is wel eventjes priegelen, haha.

kurkgeo6

Kwalianus draagt ook graag geometrische accessoires.

kurkgeo7

geometric

Al eerder maakte ik een statement ketting van kurk, maar deze is toch weer heel anders geworden. Vooral in combinatie met de ring ontzettend leuk! Laat mij weten als jij ook geometrische sieraden hebt gemaakt! Gebruik hashtag #LoisDIY of link mij aan je foto op Twitter of Instagram met @LoisLorinde. Ook ideeën of verzoekjes zijn welkom. Vind ik leuk! :D

Wat vind jij van geometrische vormen bij sieraden?

Liefs,
Lois Lorinde

BloglovinInstagramTwitterFacebookPinterest

13 Reacties

 1. 14 november 2014 / 09:12

  Ah, ik zag hier al een foto van langskomen en ik vind ze ZO leuk! <3

 2. 14 november 2014 / 09:16

  Ah zo mooi gedaan, superleuk om te zien! Love it! En het staat Kwalianus ook erg goed :D

 3. 14 november 2014 / 09:28

  Echt leuk gedaan! Ik denk dat je er ook een super leuk paar oorbellen mee kan maken.

 4. 14 november 2014 / 09:29

  Aaah je zei al dat deze online kwam! Ik vind zowel de ketting als ring echt te gek; zo leuk!

  • Lois Lorinde
   17 november 2014 / 08:11

   Dankjewel Daphne!

 5. 14 november 2014 / 11:33

  Dat ziet er echt super leuk uit! Wat ben jij creatief zeg

 6. 14 november 2014 / 13:31

  Zo leuk! Ik zag ze al voorbij komen op Instagram, super geslaagd!

 7. 14 november 2014 / 20:05

  Wat leuk gedaan en het weegt ook niks aan je hals :D x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *